Mejkap artistkinja Slavica Gavrilović podelila je sjajne savete svim devojkama i ženama koje žele da budu u trendu tokom jesen/zima sezone.

Koji je vodeći trend sezone kada je šminkanje očiju u pitanju?

Vodeći trend su naglašene oči i okvirene crnim ajlajnerom. Preporučujemo da linija ne bude tanka kako bi oči bile što istaknutije. Senka u krem i braon tonovima i sa što manje sedefa je idealna kombinacija za ovu sezonu. Maskara, naravno u intenzivnoj crnoj boji i za što veći volumen.

Da li su guste obrve i dalje aktuelne i kako ih pravilno našminkati?

Guste obrve su i dalje u potpunosti aktuelne. Pravilno je olovkom za obrve (nikako običnom olovkom za oči-jer je ona dosta kremastija i mekša) popuniti praznine i ukoliko je potrebno iskorigovati postojeći oblik. Nakon iscrtavanja češljićem (koji se nalazi na poklopcu olovke) ćemo ih rasčešljati i ublažiti trag olovke kako bi obrve delovale prirodnije.

Koje boje karmina će dominirati na usnama?

Za ovu sezonu kad su u pitanju usne dominiraju intezivni ruževi: crveni, bordo i ljubičasti. Naravno, ruževi moraju biti bez sedefa koji dodatno i neguje usne.

Kako vizuelno povećati usta?

Usne možemo povećati na više načina. Prvi je tako što ćemo olovkom ići po gornjoj konturi same usne ili čak malo i iznad samih usana. Korišćenjem dve boje ruža takođe će naše usne delovati vizuelno veće. To se postiže na taj način što ćemo na celu površinu usana staviti tamniju nijansu ruža, a zatim svetliju samo na sredini usana. Još jedan način je senčenjem cele površine oko usana svetlijom nijansom pudera ili korektorom… Time se postiže efekat da ruž bude primetniji., naglašeniji, a samim tim i usne će delovati punije.

Na dlanu