Doktor Boško Nedić (61) iz Rume, kardiolog u jednoj privatnoj novosadskoj poliklinici tragično je izgubio život.

Nedić je skočio sa Mosta slobode, a njegovo telo je isplivalo nekoliko dana kasnije kod Krčedinske Ade.

Nedić je bio internista – kardiolog, a nakon što je penzionisan u Domu zdravlja u Rumi, počeo je da radi u jednoj privatnoj poliklinici u Novom Sadu. U novosadskoj policiji nedavno je prijavljen njegov nestanak. Ubrzo je njegov automobil pronađen na mostu. Kola su bila napuštena, a u njima je bila odeća. Policija je našla kratku poruku, upućenu porodici. Pisalo je da želi da ga sahrane u Sremskim Karlovcima, piše “Alo”.

Obdukcija je pokazala da na telu nema povreda i da je u pitanju samoubistvo. Muškarac je identifikovan na osnovu natpisa na burmi.

Pojedini mediji nagađaju uzrok smrti, pa navode da se doktor najverovatnije ubio jer je sebe smatrao odgovornim za smrt jednog pacijenta. “Nije mogao da se nosi sa grižom savesti. Smatrao je da je zbog njega preminuo jedan pacijent. Ordinacija u kojoj je Nedić radio sarađuje sa klinikom u gradu Izola u Sloveniji, u koju su slali pacijente na dalje lečenje i na operacije. Pacijent iz Temerina, kome je bila potrebna hitna operacija srca, obratio se doktoru Nediću. On je posle pregleda rekao pacijentu da će što pre otići na operaciju u Sloveniju i naplatio mu tu uslugu. Međutim, ispostavilo se da je Nedić greškom, u Sloveniju poslao drugog pacijenta”, kaže izvor lista “Alo”.

Lekari u Izoli su uvideli da je došlo do greške jer su sa pogrešnim pacijentom bila poslata lekarska dokumenta pacijenta iz Temerina. U međuvremenu, doktor Nedić se izvinio bolesniku iz Temerina i navodno mu vratio novac. “Taj pacijent je preminuo posle nekoliko dana. Nedić je bio veoma potresen, smatrao je da je on kriv za smrt tog čoveka”, dodao je isti izvor.

021.rs