Tri generacije Fudbalskog kluba Rudar Prijedor gostovale su danas u Novom Sadu gdje su odigrale tromeč sa vršnjacima iz Vojvodine, superligaša Srbije.

Mladi „rudari“ zabilježili su polovičan rezultat protiv „lala“, a rezultat je bio 1,5:1,5.

U susretu dječaka rođenih 2002. godine rezultat je bio neriješen 1:1, gol za Prijedorčane postigao je Filip Mikić. Novosađani su bili ubjedljivi 4:0 u duelu dječaka rođenih 2003. godine, dok je Rudar Prijedor uzvratio u generaciji 2004, pobijedio je domaćina 1:0 golom Teodora Dobrijevića.

Ekspediciju iz grada na Sani predvodili su direktor premijerligaša Vukašin Đaković, član Upravnog odbora zadužen za omladinski pogon Predrag Šorga i promotor omladinskih selekcija Prijedorčana Slaviša Kralj, inače predsjednik Gradskog FS Prijedor. Od trenera u Novi Sad su putovali Dino Sikirić i Draženko Vujičić, pomoćnik seniorskog tima Saša Keranović i sekretar omladinskog pogona Veljko Janjetović.

Pored utakmica predstavnici Rudar Prijedora su održali i radni sastanak sa predstavnicima Vojvodine, nekada glavnim čovjekom kluba uz bivšeg predsjednika Batu Butorovića, Milanom Čabrićem, danas direktorom prvoligaša Republike Srpske Zvijezde 09 iz Etno sela „Stanišići“, kao i direktorom i koordinatorom omaldinskog pogona novosadskog kluba Branom Novakovićem i Duškom Grujićem.

-Mnogo važnije od samog rezultata jeste prijateljski i bratski odnos Vojvodine prema Rudar Prijedoru. Imali smo priliku da vidimo u kojim uslovima i na koji način funkcioniše omladinski pogon Vojvodine. Mnogo toga imamo da naučimo i primjenimo kod nas – istakao je promotor omladinskog pogona Prijedorčana Slaviša Kralj.

Poslije odigranih utakmica ekspedicija iz Prijedora je obišla Sportski centar „Vujadin Boškov“ u Veterniku i bila oduševljena uslovima u kojima rade talentovani dječaci iz Vojvodine. Nakon posjete Novom Sadu članovi Rudar Prijedora otputovali su u Beograd gdje su prisustvovali utakmici između Srbije i Portugala.

 

prijedor24h.net