Dva dana nakon što je u Gradišci ubijen Milan Vujičić (39), zvani Vujke, policija nije pronašla ubicu, koji ga je likvidirao u subotu oko četiri časa ujutru ispred kafića “Kasper”.

Kako nezvanično saznajemo, nekoliko osoba za koje se sumnja da su na neki način umiješane u ovaj slučaj je privedeno i ispitano, ali do zaključenja novog broja “Nezavisnih” (za utorak) niko nije bio uhapšen.

Takođe, kako smo uspjeli saznati, on je najvjerovatnije ubijen mecima ispaljenim iz automatske puške, od kojih je jedan završio u glavi, a drugi u grudima.

Sumnja se da ga je ubica sačekao u dvorištu koje se nalazi neposredno u blizini kafića iz kojeg je Vujičić izašao i krenuo prema automobilu, nakon čega je otvorio vatru.

Policija je vršeći uviđaj ubistva u blizini kafane “Kasper” pronašla dvije puščane čaure 7,62 milimetra, te nekoliko opušaka od cigareta koje je najvjerovatnije pušio ubica.

Motiv likvidacije Vujičića policiji još nije poznat, a sumnja se da bi jedan od motiva mogli da budu neraščišćeni računi iz njegove kriminalne prošlosti.

“Pogođen je sa daljine od oko 15 metara u momentu kad je htio da uđe u svoj automobil. Moguće je da je sve planirano duže vrijeme, te da je ubica  strpljivo čekao priliku da ga ubije”, kazao nam je izvor blizak istrazi u ovom slučaju.

Inače, Vujičić je u Gradišci bio poznat po kriminalnim djelima i nasilju. Bio je vlasnik diskoteke “Tutankamon”, a kasnije i noćnog kluba “Blek i Vajt”, koji više ne rade.

U martu prošle godine uhapšen je u akciji “Džoker”, koju je vodilo Tužilaštvo BiH zbog krijumčarenja većih količina duvana i cigareta. U aprilu 2013. godine uhapšen je i u policijskoj akciji “Sova”, zajedno sa još četiri osobe, pod sumnjom da se bavio zelenaštvom  i iznudama. On je 2000. osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, a 2009. godine na novčanu kaznu od 5.000 maraka zbog ugrožavanja bezbjednosti. U dosijeu je imao više od 30 prekršaja, a takođe je hapšen u aprilu 2014. zbog sumnje da je zelenašenjem oštetio više građana na području Banjaluke, Gradiške i Prijedora.

Ovo je ujedno treće nerazriješeno ubistvo u posljednjih mjesec dana na banjalučkoj regiji. Rada Dojčinović (60) ubijena je 19. septembra, a 1. oktobra Nebojša Čubrilović.

Nezavisne novine