Žene stalno pričaju i pokušavaju nešto da nam kažu. Često ono što kažu, nije u skladu s onim što misle. Evo liste od 23 rečenice koje žene izgovaraju i njihovog pravog značenja.

Mislimo da je napokon došlo vreme da razjasnimo neke stvari.

Slušajte pažljivo.

1. Kaže: “Nisam gladna.”

Misli: “Gladna sam, ali mi je glupo da ti kažem.”

Uvek je pitajte najmanje tri puta. Ako vidite da je počela da se koleba, znajte da je zapravo i te kako gladna. Samo neće to da vam kaže.

2. Kaže: “U redu je.”

Misli: “Pričaćemo kad dođemo kući.”

Nije u redu. Bolje bi ti bilo da do kraja večeri budeš miran kao bubica inače si nadrljao. S druge strane, ako ste već kod kuće a kaže vam ovo – spremite se za burnu svađu čim sama smisli šta hoće.

3. Kaže: “Samo želim momka koji me zasmejava.”

Misli: “Želim momka koji je visok, ali ne previše visok. Da ima posao, ali da nije stalno na poslu. Da me voli, ali da me ne guši. Da hoće decu jednog dana, ali samo kada ja to budem htela. Momka koji zna kako treba da se ponaša u društvu i voli kompromise. I, da, bilo bi dobro da me zasmejava.”

Jednostavno, nije dovoljno samo da je zasmejava.

4. Kaže: “On je takav manijak.”

Misli: “Totalno je lud i nikad neću imati ništa s njim, ali mi baš imponuje što me toliko smara. I zato ću svima da pričam kakav je manijak, da bi znali da me neko stalno muva.”

Što vam, momci, ne daje za pravo a budete manijaci – čisto da se razumemo.

5. Kaže: “Uh, kakav kreten.”

Misli: “Uh, kako me nervira što ne može sve da bude po mom.”

Da se ne lažemo.

6. Kaže: “Svejedno.”

Misli: “Sve je, samo nije svejedno. Ali kad smo već zajedno, a ti ne znaš da meni zapravo nije svejedno, onda ova veza očigldno nema nikakve poente i ti mene uopšte poznaješ.”

Žene često očekuju da njihovi partneri umeju da čitaju misli. Ako ne misli, onda barem one tajne poruke koje šalju mikroizrazima lica i položajem tela. Jer, normalna komunikacija (znate, rečima) totalno nije kao iz holivudskih filmova.

7. Kaže: “Izvini, u PMS-u sam.”

Misli: “Besna sam bez razloga i baš mi se svađa, ali imam izgovor za to.”

PMS često devojkama daje opravdanje da se ponašaju kao pobesneli babuni bez ikakvog razloga, a posle najčešće sledi ovakvo izvinjenje. Međutim, za vaše dobro momci – kad vam kaže “Izvini, u PMS-u sam” samo je zagrlite i kažite “Sve je OK”.

8. Šta kažu: “Mrtva sam.”

Misli: “Mrzi me to da radim. Da sam stvarno mrtva, ne bih ti to ni govorila – bilo bi ti odmah jasno”.

Ipak, ima i ona pravo da nekad jednostavno ne bude raspoložena baš za sve.

9. Kaže: “Volim ga, ali…”

Misli: “Ne volim ga.”

U ljubavi nema “ali”. Čim krene sa “ali” ljubav polako nestaje.

10. Kaže: “Nikada mi se nije sviđao.”

Misli: “Mnogo mi se sviđa, ali bih radije otišla na plažu neobrijanih nogu nego to da priznam, jer me je onako odbio one večeri u kafani.”

Ne podcenjujte žensku sujetu.

11. Kaže: “On je dobar.”

Misli: “On je dosadan.”

Evo kako funkcioniše ženski mozak – ako nije dobar, anda je kreten. Ako je previše dobar, onda je dosadan. I tako u krug.

12. Pita: “Da li misliš da je sladak?”

Misli: “Meni je baš sladak, ali se bojim da drugima nije i očajnički mi je potrebna vaša potvrda. I jako mi je stalo da mišljenja drugih ljudi.”

Da je ne zanima šta drugi misle, bila bi srećna sa likom koji je njoj i sladak i ne bi nikoga pitala za mišljenje.

13. Kaže: “Nije mi dobro, ne mogu da izađem večeras.”

Misli: “Planiram da provedem čitav dan gledajući dve sezone omiljene serije, obučena u pidžamu i jedući čips. Ali nismo dovoljno bliski da ti to i kažem”.

Kad dođete do tog nivoa bliskosti da vam ovo otvoreno kaže, neće vam trebati više nikakvo tumačenje njenih izjava.

14. Kaže: “Nemam šta da obučem.”

Misli: “Imam one farmerke koje sam kupila pre šest meseci s namerom da dovoljno smršam kako bih ušla u njih, ali… Sladoled je odradio svoje. A sve ostalo je dosadno i već sam sve nosila.”

Ako ne može da svaki dan nosi nešto drugo na posao ili u školu, žena smatra da nema šta da obuče. Ovo je, zapamtite, legitino u ženskom svetu i nemojte na pamet da vam je pao da joj skrenete pažnju na one četiri haljine, desetak pari pantalona, silne džempere i neotpakovane cipele u ormanu.

15. Kažu: “Ne zanima me gde idemo da jedemo.”

Misli:”Znam tačno gde hoću da idemo da jedemo, ali očekujem da i ti to znaš. Valjda znaš koji mi je omiljeni restoran?”

A ako nema omiljeni restoran, ondavam je sigurno do sad već dala neki hint gde hoće da jede. Zar ste stvarno mislili da je onaj meni za kućnu dostavu kineske hrane slučajno bio na sedištu u nejnim kolima? Ne, ne – to je znak. Jedu joj se “kinezi”.

16. Kaže: “Nosiću ove štikle dugo, to je investicija!”

Misli: “Nosiću ove štikle dugo, to je investicija!”

Nažalost, ona to zaista i misli. Iako je 1.000 puta pre toga shvatila da to nije istina, ona i dalje to misli.

17. Šta kažu: “Želim lagano.”

Misli: “Želim lagano, ali ne previše lagano jer ću onda da se smorim. Uostalom, ti si muškarac, i ako si pravi muškarac onda ćeš znati da odrediš pravu meru.”

Ponovo, ovo je jako konfuzno, ali uz mal vežbe ćete lako skapirati.

18. Pita: “Ne znaš kad mi je rođendan?”

Misli: “Ne voliš me.”

Ženama su godišnjice najčešće jako bitne, pa to što joj niste zapamtili rođendan, dan kada ste se prvi put poljubili i dan kada ste prvi put otišli u “vaš2 restoran može da shvati kao znak da vam nije stalo do nje.

19. Kaže: “Volela bih da mi je stomak ravan, guza manja, a butine ne bih dirala.”

Misli: “Reci mi da sam savršena. Molim te, reci mi da sam savršena – u suprotnom ću se jako naljutiti.”

Ulazite u OPASNO zonu! Možda vam ovde zvuči sasvim logično da joj kažete “Pa, zašto onda ne kreneš da treniraš?” kao što biste rekli svom ortaku, ovakav odgovor može da izazove pravu eksploziju. Jednostavno joj recite da vam se sviša takva kakva je, a kad vam kaže “Lažeš”

20. Kaže: “Zajedno smo odlučili da je gotovo.”

Misli: “Jedno od nas dvoje je odlučilo da je gotovo, a drugo nije imalo izbora nego da se složi.”

Realno, raskidi ne funkcionišu tako što zajedno sednete i kažete kako cvam je svega dosta. Najčešće je jedna osoba povređena i ne želi to, ali se folira da je sve OK da ne bi ispala mlakonja.

21. Kaže: “Žene su srdačne.”

Misli: “Muškarci su svinje.”

Žene koje stalno veličaju muškarce najčešće imaju prilično loše miščjenje o suprotnom polu.

22. Kaže: “Ja sam tako čudna, haha.”

Misli: “Ja tako volim da skrećem pažnju na sebe, haha. Look at me, I’m soooo weird!”

Da je dovoljno “čudna” ne bi morala to da ističe. Izgleda da se danas sve žene toliko trude da postanu “čudne” i drugačije da su sve postale na isti kalup. Od ovakve beži glavom bez obzira, jer će uvek davati sve od sebe da bude drugačija i “čudna”. Sa sve tim iritantnim “haha”.

Autor ovog teksta je jedna ponosna žena, koja obožava ženski rod sa svim njegovim falinkama i tripovima. Međutim, jednostavno je nemoguće zanemariti činejnicu da žene često ne govore baš ono što misle i da je muškarcima neretko potreban rečnik da bi i h shvatili i da bi znali kako da reaguju.

Žene, smirlite se malo. Imate jezik i glasne žice – umesto za svađanje i skrivene poruke, koristite tu opremu za zdravorazumsko komuniciranje. Meni se život totalno promenio od kad sam počela sa ovom REVOLUCUONARNOM taktikom. Verujte mi, i vama će.

Momci… Srećno!

24sata