Milan Vujičić Vujke (38) iz Gradiške pogođen je sa dva hica u glavu i grudi, a uviđajem je utvrđeno da je na njega pucano s udaljenosti od 15 metara i to, najvjerovatnije, iz automatske puške.

Izvor blizak istrazi otkriva za Press da je na mjestu zločina pronađeno više čaura kalibra 7,62×39 milimetara, što je municija koja se koristi za automatsku pušku “kalašnjikov”, puškomitraljez M-72 ili PAP-ovka.

– Najvjerovatnije je riječ o automatskoj pušci, a balističkim vještačenjem biće tačno utvrđeno o kojem oružju je riječ. Tragovi na mjestu zločina ukazuju na to da je ubica stajao u bočnoj ulici, prekoputa noćnog kluba “Kasper”, i žrtvu čekao u zasjedi pored jednog kontejnera. Kada je Vujičić iz kafane krenuo prema svom automobilu “smart”, ubica je prema njemu, s prednje strane, ispalio više hitaca. S dva metka pogođen je u glavu i grudi i na mjestu je ostao mrtav – objasnio je sagovornik Pressa.

Ispitano 30 lica
Kotur usmrćen na identičan način

Ubistvo Milana Vujičića sve žitelje Gradiške podsjetilo je na nerasvijetljeno ubistvo Gorana Kotura (34), zvanog Kota, koji je 3. oktobra 2003. godine likvidiran pred svojom kućom na keju u Gradišci. Ubica je u Kotura ispalio samo jedan hitac koji ga je pogodio u desnu stranu leđa, a zatim zakačio kičmeni stub i presjekao arteriju. Kobnu noć Kotura je pred kuću dovezao prijatelj, nakon čega je ušao u dvorište i prišao vozilu, u kojem su sjedili njegov sin i supruga. U trenutku dok mu je supruga dodavala ključ kuće, odjeknuo je pucanj i Kotur je pao kao pokošen. Vjeruje se da je ubica bio sakriven u susjednoj kući, a zanimljivo je da nikada nije utvrđeno iz kojeg oružja je zločin počinjen, jer se metak rasprsnuo u tijelu. Vujičić i Kotur bili su veoma bliski prijatelji i obojica su imali podeblji kriminalni dosije i epitet opasnih momaka.

Kako kaže, u kafani bio fajront, tako da se u njoj nalazilo samo sedam lica. Međutim, ubicu niko nije vidio, jer su svi prisutni legli na pod nakon što je odjeknuo prvi pucanj. Do zaključenja današnjeg izdanja Pressa ubica nije uhvaćen. U međuvremenu, policija je privela i ispitala više od 30 lica, kojima je provjeravan alibi za vrijeme kada se ubistvo dogodilo, ali još niko nije osumnjičen za likvidaciju Vujičića.

– Istraga se kreće u više pravaca, a s obzirom na to da je Vujičić imao mnogo neprijatelja, da je često dolazio u sukob sa zakonom, ali i da se zamjerio velikom broju ljudi, lista mogućih motiva za zločin je dugačka. Jedino je sigurno da  nije riječ o afektu ili svađi već da je ubistvo bilo unaprijed isplanirano. Rekonstruisali smo njegovo kretanje i ispostavilo se da na dan ubistva nije učestvovao ni u kakvim incidentima ili sukobima – rekao je izvor Pressa.

Obilazio kafane

On dodaje da je Vujičić kobni dan bio u tužilaštvu u Banjaluci, u vezi s predmetom koji protiv njega vode zbog krivičnog djela zelenaštva. Naime, protiv Vujičića je nedavno završena finansijska istraga, nakon koje je trebalo da mu bude vraćena određena imovina za koju se ispostavilo da nije stečena krivičnim djelom, kako se sumnjalo.

– Po povratku iz Banjaluke, Vujičić se ponašao uobičajeno. Tokom večeri viđen je u više kafana u Gradišci i očigledno je da ništa nije sumnjao ili predosjećao – tvrdi izvor Pressa.

Podsjećamo, Vujičić je likvidiran u subotu oko četiri sata, a ovo ubistvo treća je egzekucija na području CJB Banjaluka u posljednjih 20 dana. Prvo je 19. septembra ispred svoje vikendice u selu Jošikova Voda, kod Banjaluke, ubijena Rada Dojčinović (60), nekadašnja blagajnica banjalučkog “Autoprevoza”. Ubica joj je iz pištolja pucao u stomak i potiljak, a prethodno je onesposobio nazdorne kamere na vikendici. Nakon zločina ubica je od žrtve ukrao novčanik, u kojem se nalazio manji iznos novca, a vjeruje se da je to učinio samo kako bi skrenuo istragu s pravog puta. Nekoliko dana kasnije, 1. oktobra, ispred iznajmljenog stana u centru Banjaluke, u sačekuši je ubijen narko-diler iz Slovenije Nebojša Čubrilović (33), koji je sa četiri metka pogođen u leđa. Riječ je o čovjeku koga slovenačka policija dovodi u vezu s krijumčarenjem više stotina kilograma kokaina iz Brazila u Evropu, a koji se u Banjaluci “sakrio” od pravosuđa Slovenije, što mu je omogućilo dvojno državljanstvo. Nijedan od ovih zločina nije rasvijetljen.

Press