Vodostaj rijeke Sane u Prijedoru jutros je iznosio 310 centimetara ili 110 centimetara ispod kritične tačke, ali je samo u posljednja 24 časa porastao za gotovo dva metra.
Iz Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora saopšteno je da se očekuje dalji rast vodostaja Sane s obzirom na padavine u slivnom području ove rijeke.

“Vodostaji Gomjenice, Miloševice i Puharske su u stagnaciji i trenutno ne prijeti opasnost od izlivanja ovih rijeka”, navodi se u saopštenju.

Intezivne padavine na području Prijedora uzrokovale su pojavu podzemnih voda u suterenima više objekata, te su pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice vršili ispumpavanje vode koja se pojavila u podrumskim prostorijama.

“Intenzivne padavine su uzrokovale i pojavu većih količina površinskih voda u zoni preduzeća `Nuti due` u Rasavcima, kao i kod dijela stambenih objekata u Ulici Anđe Knežević. U toku noći usljed smanjenog intenziteta padavina došlo je do značajnijeg povlačenja površinskih voda, ali se zadržavaju u zonama depresije”, navodi se u saopštenju.

S obzirom na nivo vodostaja i hidrološko stanje, Odsjek civilne zaštite predložio je da se obavežu sve institucije i subjekti zaštite i spasavanja na području grada Prijedora da preduzimaju mjere pripravnosti predviđene planom zaštite od poplava u prvom stepenu pripravnosti.

SRNA