FUDBAL - Ljubinko Drulovic, novi fudbaler FK Partizan. Beograd, 09.07.2003. snimio:N.Parausic

Ljubinko Drulović od danas je novi trener Partizana. Debitovaće u nedelju protiv Javora, pa ga čeka Atletik Bilbao. “Ovo mi je bio san! Nisam se dvoumio kad su me zvali”. Makedonci odustali od 50.000 evra (obeštećenje).

Posle više od 10 godina Ljubinko Drulović je ponovo u Partizanu. U sezoni 2003/04. nosio je dres Partizana kao igrač i bio je član generacije koja je igrala u grupnoj fazi Lige šampiona, pod vođstvom legendarnog Lotara Mateusa.

Deceniju i “kusur” kasnije, Drulović je ponovo član Partizana – kao trener prvog tima.

Zbog serije loših rezultata u domaćoj ligi, uprava i dosadašnji trener Zoran Milinković su se razišli, a umesto njega postavljen je Ljubinko Drulović. Drulović je DEVETI trener Partizana od 2007. godine.

On će debitovati kao trener Partizana u nedelju, 18. oktobra protiv Javora u 14. kolu Superlige Srbije.

Drulović je danas dobio dres sa svjim imenom na leđima kao potvrdu nove funkcije – trenera prvog tima Partizana.

Sumirano u jednoj rečenici: kada je dobio poziv Partizana nije se dvoumio ni sekunde!

Jedan od potpredsednika Partizana Vojkan Nedić rekao je da Drulović nije postavljao nikakve finansijske uslove, čak da su oni “skromniji nego do sada”, a saopštio je i da je Makedonski fudbalski savez (Drulović je do sada bio selektor manekdonske reprezentacije) odustao od obeštećenja od 50.000 evra kako bi Drulovića pustio u Partizan.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam došao u klub koji mnogo volim i san mi je bio da se jednog dana vratim ovde kao trener. Kada su me pozvali, sve se desilo vrlo brzo, negde oko 9 sati juče, pre podne. Najiskrenije se zahvaljujem Makedonskom savezu. Ostaću verni navijač reprezentacije Makedonije, jer mi je bilo izuzetno u prethodnih šest meseci. Ali, kada me je Partizan pozvao nisam se dvoumio nijednog trenutka, jer je to bio moj san”, rekao je Drulović.

On kaže da preuzima tim “u specifičnom trenutku” i da je svestan da ga očekuje “ozbiljan posao”.

“Ja sam na to spreman. Nadam se da ću biti uspešan i u ovoj ulozi, kao kada sam bio igrač kada smo igrali Ligu šampiona… Rezultati u Superligi nisu onakvi kakvi su se očekivali. To nije dobro za klub i igrače koji imaju obavezu pred armijom navijača da uvek budu u borbi za titulu. Moramo da gledamo da što pre uhvatimo priključak za Zvezdom. Prvo moramo da stignemo ove druge ekipe a imamo priliku već protiv Javora”, rekao je Drulović.

Bilo je zanimljivo novinarsko pitanje u vezi sa bodovnom prednošću koju Crvena zvezda ima (trenutno 11 bodova, uz meč manje crveno-belih), a stim u vezi i da li je Drulović “utopista” ako veruje da je ta prednost dostižna, s obzirom na to da su se neki drugi “uplašili” izazova da sada preuzmu Partizan.

“Bodovna razlika jeste velika, ali mi treba da radimo na smanjenju razlike, da bismo u plej-ofu mogli da se borimo za titulu. Partizanov cilj jeste uvek titula. Naravno da mislim da to nije utopija što sam došao i što mislim da Partizan može. Da li se neko uplašio ili nije, to ne znam, ja sam spreman da se borim sa svim situacijama koje su pred nama, pre svega verujući u sebe i ljude sa kojima ću raditi, u igrače, navijače”, odgovorio je Drulović.

Drulović je potom bio upitan za ocenu kvaliteta tima:

“Partizan ima izuzetan kvalitet. Analizom ćemo utvrditi gde je problem. Moj prethodnik je imao odličan rezultat u Ligi Evrope što je potvrda kvaliteta… Vreme je do utakmice sa Javorom je kratko, danas ćemo imati prvi trening. Učinićemo sve da povratimo ekipu, imamo dosta povređenih igrača, neki su i bolesni. Od prve utakmice želimo da pobeđujemo. Gledao sam Javor koji je za respekt sa odličnim trenerom, ali Partizan je Partizan. Očekujem reakciju igrača na najvišem nivou”.

O novom susretu sa Sašom Ilićem, nekadašnjim saigračem:

“Sale je legenda kluba i može mnogo da pomogne. Sada smo u malo drugačijim funkcijama, a nadam se da će i nova saradnja doneti dobre rezultate”.

Drulović nije želeo sada da govori o imenima saradnika. Rekao je da će to biti ljudi u koje ima poverenje i oni sa kojima je već do sada sarađivao.

Sistem igre?

“Ja volim formaciju 4-2-3-1. Znam da je Partizan do sada igrao 4-3-3, ne verujem da ćemo nešto mnogo menjati za meč protiv Javora”.

Poruka za navijače:

“Vaša podrška nam je bitna. Verujte u ove igrače, verujte u ovaj tim, oni vrede, oni mogu!”.

Mondo.ba