Ovo nije otvoreno pismo jednom ministru, već mojoj djeci. Njima dugujem izvinjenje, koje je, umjesto mene, trebalo da im napiše Dragan Mektić. Ovo je i objašnjenje gledaocima, kojima se obraćam već 16 godina u Dnevniku RTRS-a, napisala je danas u otvorenom pismu novinarka RTRS-a Nada Arlov.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić nedavno je na pres konferenciji optužio Nadu Arlov da je  „svu svoju djecu o državnom trošku školovala u inostranstvu“.

„Ponosna sam majka dvoje uspješne djece. Moj sin Goran završio je šestogodišnji Medicinski fakultet Odsjek Stomatologija na Univerzitetu u Banjaluci, sa prosječnom ocjenom 9,48 i bio student generacije na sva četiri odsjeka Medicinskog fakulteta. Danas je doktor stomatologije. Nije član nijedne stranke.

Moja kćerka Јelena uspješan je student četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. Ni ona nema partijsku knjižicu bilo koje stranke, kao ni ja“, napisala je Nada Arlov.

Istakla je da njena djeca ničim nisu zaslužila da se, u dnevnopolitičke svrhe, o njima iznose laži, kao što je to učinio Dragan Mektić.

„Činjenica da je riječ o ministru bezbjednosti u Savjetu ministara BiH ne može zaplašiti jednu majku, ma koliko pokušao da diskredituje i mene, i njih. To je i objašnjenje gledaocima kojima sam se proteklih 16 godina obraćala iz večeri u veče I za to vrijeme ispratila mandate mnogih ministara“, napisala je Arlov.

Ona je na kraju dodala da ovo pismo nije „napisala Draganu Mektiću, jer ga ne zaslužuje“.

„Napisala sam ga svojoj djeci, gledaocima i svim roditeljima, porukom Čuvajte svoju djecu i branite ih!“, zaključila je Arlov.

Istakla je da je posebno dirnula novinarska solidarnost nakon Mektićevog istupa na pres konferenciji.

RTRS