Postoji toliko dijeta da prosto ne znate koju da odaberete. Probali ste da držite dijetu prema krvnoj grupi, ali kilogrami jednostavno ne nestaju, evo gde grešite.

Počeli ste dijetu pa ubrzo odustali. Nekima se nije sviđala hrana, drugi pak nisu bili dovoljno uporni. Suština je da ne može svaki horoskopski znak da iznese određenu dijetu. Evo kako možete da izgubite kilograme.

OVAN 21. III – 20. IV

Svojeglavi i strastveni ovnovi su uvek voljni da počnu sa dijetom, ali odustanu veoma brzo. Savet je da birate “brze” dijete koje vam ne mogu dosaditi ili da se takmičite sa partnerom ili prijateljem, to će vas sigurno naterati da se pridržavate režima ishrane, jer volite da pobeđujete.

BIK 21. IV – 21. V

Ne postoji znak koji voli više da jede od bika, ali nažalost i da brže skladišti kilograme. Za bikove je najbolje da se redovno bave sportom i da umereno jedu. Držaće se svake dijete i vežbe samo ukoliko zaista pokazuje rezultate.

BLIZANCI 22. V – 22. VI

Blizanci su aktivni, brzi i znaju da “jedu sami sebe”. Zbog toga retko kada imaju problem sa viškom kilograma. Njima dijeta nije ni potrebna, sve što treba da urade jeste da jedu više puta dnevno ali u malim količinama.

RAK 23. VI – 23. VII

Rakovi su emotivni i često traže utehu u hrani i neretko jedu pred spavanje. Veliki su gurmani i dobro kuvaju, zato se savetuje da kuvaju laganiju hranu i da se posvete vežbanju. S obzirom da su vredni i uporni lako će se navići na treninge.

LAV 24. VII – 23. VIII

Vole da ručkaju, ali više od toga vole da izgledaju neodoljivo. Zbog toga je njima lako da se podvrgnu svakoj dijeti ali i da budu najaktivniji u teretani, jer su uvereni da svi blenu u njihovo zmijsko telo.

DEVICA 24. VIII – 23. IX

Device su tipovi koji mogu mesec dana da jedu samo povrće, a onda naredni mesec samo voće. Zbog toga se njima preporučuju zdrave dijete koje uključuju što više “zeleniša”. Opsednute su brojanjem kalorija, tako da im neće biti teško da se pridržavaju malih porcija.

VAGA 24. IX – 23. X

Vage uvek imaju problem da se za nešto odluče. Pa tako je i sa dijetama. Počnu jednu pa se pitaju da li bi bilo bolje da su probali ovu drugu, pa tako često menjaju način ishrane. Vage ne mogu da mršave bez nečije pomoći. Zbog toga bi partner ili član porodice trebalo da im pomogne. Da im odredi način ishrane i da kontrolišu da li se toga pridržava.

ŠKORPIJA 24. X – 22. XI

Škorpije idu na sve ili ništa. Ili će se prežderavati ili će se slepo držati dijete. Ukoliko se odluče za ovo drugo, odlično. U suštini, njima prija svaka dijeta koja je izazov. Ukoliko moraju da se bore same sa sobom u izboru između salate i čokolade, ješće salatu makar u suzama. Isto tako je i sa treninzima. Čežnjivo će gledati kroz prozor teretane, a u sebi će vikati “ti ovo možes, ti ovo moraš”.

STRELAC 23. XI – 21. XII

Strelci su skloni gojenju i to najviše u predelu butina i kukova, što ih mnogo nervira. Kako ne vole zatvoren prostor, teško će se uputiti u teretanu, ali će zato rado otići na pešačenje. Takođe, pre će pojesti zdrav obrok u restoranu, nego kod kuće. Za njih su najbolje dijete one gde mogu da jedu u pokretu. Integralna kifla iz pekare, super. Salata zapakovana u plastičnu kutijicu, odlično.

JARAC 22. XII – 20. I

Jarčevi će držati svaku dijetu koja je dobro osmišljena i baviti se sportom koji opušta. Kako su uvek brzi i nestrpljivi, za njih je odlična joga jer su svesni da im je “potrebno opuštanje” bar dva sata dnevno. Za njih su odlične dijete gde mora dosta da se sprema i kuva, jer vole da uživaju u svemu što su oni napravili.

VODOLIJA 21. I – 19. II

Vodolije ne mogu da žive po pravilima. Pa tako, ne mogu ni da jedu po “spisku”. Za njih je najbolje da sami odrede količinu i kad im šta prija. Kako su nemirnog duha i ne drži ih mesto, najbolje je da pešače, skijaju ili da se bave plesom, pošto su veliki zavodnici.

RIBE 20. II – 20. III

Emotivne kakve jesu, ribe često utehu traže u hrani i piću i neretko znaju da budu ne umereni. Za njih je najbolje da iz kuće izbace sve nezdrave namirnice jer će se tako navići da treba da jedu samo zdravo. Savetuje se da imaju tri obroka dnevno, kako bi izdržale rutinu. Ukoliko se odluče za trening, najviše će im prijati joga, jer će tako biti u kontaktu sa svojom dušom.

ALO