Nion – Fudbalska reprezentacija BiH će u baražu za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine igrati protiv reprezentacije Republike Irske, odlučeno je današnjim žrijebom u Nionu.

Nakon osvajanja trećeg mjesta u grupi B kvalifikacija za EP, reprezentacija BiH će se za plasman na Euro, svoje drugo veliko takmičenje, boriti protiv reprezentacije Republike Irske.

Prve utakmice će se igrati između 12. i 14. novembra, a uzvrati između 15. i 17. novembra u terminima od 18:00 i 20:45 sati. Kada će tačno naši Zmajevi igrati svoje utakmice bit će poznato uskoro. Jedno je sigurno, bit će domaćini u prvom susretu, koji će biti odigran na Bilinom Polju u Zenici.

Na Euro u Francuskoj su se pored domaće reprezentacije direktno plasirali Island, Češka, Turska, Belgija, Vels, Španija, Slovačka, Njemačka, Poljska, Engleska, Švicarska, Sjeverna Irska, Rumunija, Austrija, Rusija, Italija, Hrvatska, Portugal i Albanija.

Žrijebu su u ime Fudbalskog saveza BiH prisustvovali potpredsjednik FSBiH Darko Ljubojević, generalni sekretar Jasmin Baković, šef stručnog štaba Mehmed Baždarević te sekretar stručnog štaba Elmir Pilav.

Žrijeb baraža za EP:

Ukrajina – Slovenija
Švedska – Danska
BiH – Republika Irska
Norveška – Mađarska