Fotografkinja Viktoriju Halton na samom početku svoje karijere susrela se sa muškarcem kojeg godinama nije uspela da zaboravi. Ona je fotografisala njegovu ženu, koja je supruga htela da iznenadi seksi fotkama, ali je usput fotošopom izbrisala sve njene “mane”.

Umesto da se oduševi svojom kompjuterski sređenom ženom, suprug je napisao mejl fotografkinji u kom je objasnio par stvari o tome kako izgleda prava ljubav.

Viktorija se priseća da je žena bila prelepa, i da je imala obline. Želela je da obraduje muža albumom sa provokativnim fotografijama, ali je zamolila Viktoriju da fotošopom sredi sve njene mane – da isbriše celulit, strije, bubuljice i bore. Fotografkinja je uradila onako kako je njena krijentkinaj poželela.

– Pretvorila sam je u epitom onoga što svaka žena želi da postane – priseća se iskrena Viktorija, koja je ovu priču podelila na svojoj Fejsbuk stranici i izazvala pravu buru na internetu.

Napravila je album od 30 savršenih fotografija, a onda joj je, nekoliko dana kasnije, stigao mejl od klijentkinjinog muža. Mejl koji je ostavio tako snažan utisak na Viktoriju da i dan-danas ne može da ga zaboravi.

“Kada sam otvorio album koji mi je dala, srce mi je potonulo. Ove slike, iako su prelepe i vi ste očigledno veoma talentovan fotograf, na njima jednostavno nije moja žena. Učinili ste da sve njene “mane” nestanu. Iako sam siguran da ste uradili tačno ono što vam je ona tražila, zapravo ste izbrisali sve što čini naše živote.

Kada ste joj uklonili strije, uklonili ste tragove naše dece. Kada ste joj obrisali bore, obrisali ste preko dve decenije našeg zajedničkog smeha, i briga. Kada ste joj uklonili strije, izbrisali ste njenu ljubav prema kuvanju i sve gurmanluke koje smo pojeli tokom godina.

Kada sam video ove fotografije, shvatio sam da joj ne govorim dovoljno često koliko je volim i obožavam baš onakvu kakva jeste. Toliko retko to čuje, da je pomislila da su ove fotošopirane slike ono što ja želim, ili kako priželjkujem da ona izgleda. Moram da budem bolji, i do kraja života ću slaviti nju sa svim njenim nesavršenostima.

Hvala vam na podsetniku”

Bravo!

24sata