Kolona na protestima u Podgorici je prošla pored kordona bez većih incidenata. Poletjelo je nekoliko flaša.

Poslanici Demokratskog fronta koji je i organizator protesta se drže ruku pod ruku i predvode kolonu koja se kreće Ulicom slobode u pravcu mosta Braće Zlatičanin.

Saobraćaj oko užeg centra grada se odvija nesmetano. U Ulici slobode nema pripadnika policije.

Naime, na Trgu Republike u centru starog gradskog jezgra Podgorice okupilo se nekoliko hiljada građana na protestu koji je najavio opozicioni Demokratski front, čiji je dugodnevni mirni protest juče ujutru rasturila policija.

“Svako da bude miran”, poručio je lider “Nove” Andrija Mandić.

On je kazao da je premijer Milo Đukanović oko 18:30 avionom napustio zemlju.

Međutim, kako RTCG javlja, što je u 19.30 dokumentovala i snimkom, u toku je sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, koju je sazvao predsjednik Filip Vujanović, a na kjoj je prisutan i premijer Milo Đukanović. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Demokratski front dao je rok do subote, 24. oktobra, predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću da podnese ostavku i da se formira prelazna vlada, rekao je večeras jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

Prema njegovim riječima, ukoliko se to ne desi, u subotu će DF pozvati građane iz cijele Crne Gore da dođu na mirne, nenasilne proteste u Podgorici i zatraže pad Vlade.

Suzavac je, navodno, dok su se protestanti kretali prema centru bačen u Ulici Stanka Dragojevića, ali se masa nije razišla.

Lideri DF-a, među kojima su Nebojša Medojević i Branko Radulović, priključili su se učesnicima protesta.

(NN/vijesti.online)