CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85

Ena Kadić (26), Bosanka iz Bosanske Otoke, inače Miss Austrije za 2013. godinu, koja je teško povrijeđena nakon pada sa Evropskog mosta u Insbruku, umrla je tokom operativnog zahvata u bolnici u Insbruku.

Ena (Enisa) Kadić (26) teško je povrijeđena kada je prilikom džogiranja, pod za sada nejasnim okolnostima, pala niz 30 metara strm obronak brda Bergizel kod Inzbruka.

U petak oko pola dva popodne Ena je poslije pada jedva uspjela mobilnim telefonom da pozove brata. Rekla je da leži ispod platforme na Bergizelu. Njena majka je odmah pozvala spasioce, a dva studenta koja su se našla u blizni, pružila su joj prvu pomoć.

Pošto se nalazila na slabo pristupačnom terenu, spasioci su odlučili da je vežu 30 metara dugom sajlom za helikopter i tako prebace u kliniku u Inzbruku.

Ernst Kranebiter, glavni inspektor policije u Inzbruku, izjavio je da se još ne zna gdje je Ena bila kada se nesreća dogodila. Odakle je pala? Da li je bila na kružnom putu oko Bergizela ili trčala po nekom od šumskih puteva?

“Činjenica je da je ležala oko 30 metara ispod panoramske platforme na takozvanoj Zmajevoj stijeni”.

Prema prvim izvještajima, Ena nema povrede glave, ali ima teške unutrašnje povrede. Kada je pronađena bila je svjesna, kratko je porazgovarala sa spasiocima i potom izgubila svijest.

ATV