Podvig Amerikanca Džoša Boduena mnoge bi ostavio zaleđene od straha, pošto je taj 33-godišnji profesionalni akrobata prešao preko žice razapete iznad bare prepune krvožednih krokodila.

Boduen je svoj hod po žici zabeležio kamerom i snimak postavio na internet. Tokom nekoliko sekundi može se videti njegovo napredovanje po užetu širine 2,5 centimetara, bez ikakve zaštite, iznad mutne vode po kojoj se kreću opasni gmizavci.

Tokom prelaska, mladi akrobata je čak stizao da životinjama baca parčiće mesa. “U ovom poslu je važno da prepoznate strah, ali mu ne smete dozvoliti da preuzme kontrolu nad vama”, izjavio je Boduen za Dejli mejl.

“Imao sam utisak da je u bari najmanje 100 krokodila, ali kada sam ih prebrojao video sam da ih ima ‘samo’ devet. Ubrzo je, međutim, počelo još da ih dolazi. Tada sam sebi rekao da ne smem da pogrešim”, ispričao je on.

U jednom trenutku su “krokodili bili jako blizu mojih nogu”, kazao je mladić, dodavši da je ipak uspeo da ostane priseban i bezbedno završi šetnju po žici.