Pop pjevačica Marija Šerifović je u posljednjoj emisiji “Zvijezda Granda” rekla jednom kandidatu nešto, za šta sigurno nije ni pomislila da može izazvati skandal regionalnih razmjera.

Naime, Marija je takmičara iz Bosne i Hercegovine upitala odakle je, a nakon njegovog odgovora da je iz Bijeljine, pozdravila je Republiku Srpsku što je izazvalo more negativnih komentara na društvenim mrežama.

Sve to natjeralo je Mariju da i sama progovori na ovu temu, jer je doživjela velike neprijatnosti nakon subote uveče kada je emisija emitovana.

“Čitam, vidim, slušam o nekakvom nacionalističkom skandalu, koji se dogodio u emisiji “Zvijezda Granda”. Ja zaista nisam neko ko se izvinjava bilo kome zbog bilo čega izrečenog… Nikada nisam, niti ću i sada.

U onome što sam rekla ne vidim apsolutno ništa loše. Na stranu što su stanovnici BiH i te kako osjetljivi na te svari i to zaista razumijem. Međutim, ja koliko se ako ništa drugo već u znakove kraj puta razumijem, više puta vidjeh “Dobrodošli u Republiku Srpsku”. Tako da ako ćemo iskreno… Meni to na kraju balade dođe na isto. Vama možda ne, ali meni da… Jer ljude ne dijelim po geografiji, vjerskom ili seksualnom obilježju. Ko će to i kako da shvati, e to već nije moj problem.

Takođe, imam pravo da kažem da mi je od svih zemalja bivše Juge ta vaša BiH ili Federacija ili Republika Srpska ili ko zna kako ćete se zvati i vi a mi na kraju – najdraža! Prema tome, oni koji to mogu da shvate, neka shvate. Oni koji ne mogu, doviđenja i prijatno”, napisala je Marija na svom Fejsbuk profilu.

Pogledajte Marijin komentar koji slijedi od 3:55 min.

NN/banjaluka.net