Žandarm iz Novog Sada Vinko Trivunović oborio je Ginisov svetski rekord. On je za 24 sata uradio 5.820 zgibova, što je za 20 više od dosadašnjeg rekorda.

Vinko je skočio sa pritke i sa desetak kolega uradio još 10 sklekova proslavljajući ovaj poduhvat uz gromoglasan aplauz.

– Zgibovi su sastavni deo vežbi u žandarmeriji i tri godine sam intenzivno trenirao i uz mene je uvek bilo četiri – pet momaka koji su mi pomagali. Moram da istaknem da svaki pripadnik žandarmerije može da uradi dve, tri hiljade zgibova i tvrdim da u novosadskoj žandarmeriji ima mnogo momaka spremnijih od mene, ali ja sam jednostavno hteo da im budem zvezda vodilja – izjavio je poručnik Vinko nimalo zadihan, ali nateklih šaka prepunih žuljeva, od kojih neki liče na otvorene rane.

On je od juče u podne radio neprestano zgibove u serijama od po tri sata uz pauze od sat vremena.

Bez obzira na to što nije uspeo da ispuni obećanje da će uraditi 6.000 zgibova, napravio je neverovatan rekord i postao heroj žandarmerije.

Njegovi prijatelji, rodbina i brojne kolege su euforično proslavile njegovu pobedu. Najbitnija stvar je da se Vinko oseća dobro što je potvrdilo i medicinsko osoblje koje je pratilo čitav proces obaranja rekorda.

Blic