Od fizičkih osobina koje ih privlače na pripadnicima jačeg pola, žene će pre primetiti neke stvari kojih muškarci najčešće nisu ni svesni.

Dok se muškarci opterećuju zbog gubitka kose ili zbog veličine penisa, studije pokazuju da žene više gledaju zube, ramena, ruke, stomak, visinu i stil oblačenja. Ovo je lista stvari koje se ženama sviđaju na muškarcu, od najprivlačnije do najmanje privlačne.

Žene ne vole telo bildera

Preko 80 odsto muškaraca smatra da je ženama najvažnija mišićava građa tela kakvo imaju bodi-bilderi, a takvu mišićavost voli tek manje od 10 odsto žena, a preko 50 odsto njih će radije izabrati muškarca srednje fizičke građe.

Ruke i ramena presuđuju

Najvažnija i najprivlačnija komponenta fizičkog izgleda koja se odnosi na mišićavost muškarca, za žene, jesu široka ramena, kao i mišićave ruke, posebno podlaktice i veliki dlanovi.

Guza

Većina žena preferira manju i mišićavu guzu na muškarcima. Oko 70 posto njih kaže kako ne bi dale priliku muškarcu koji ima veću zadnjicu od njih, jer to smatraju “ženskim fizičkim atributom”.

Ženama je stomak važniji od penisa

Dok su muškarci pretpostavili da je treća najvažnija stvar na muškarcu za žene veličina njihove “alatke”, žene su to stavile tek na deveto mesto svojih prioriteta. Kao treća najpoželjnija stvar na muškom telu jeste ravan stomak – a pritom se ne misli na pločice, već na izostanak pivskog stomaka, odnosno “šlaufa” oko struka koji se savijaju prilikom sedenja.

Na četvrtom i petom mestu su zubi i oči

Beli zubi bez vidljivih rupa i karijesa važan su faktor u ocenjivanju privlačnosti muškarca. Studije otkrivaju da ženama nije toliko bitna simetričnost svih delova lica, već čak preferiraju nešto izražajno i nesavršeno, poput izraženog nosa.

Kosa i visina nisu toliko važni

Kozmetičke industrije zarađuju milione na muškarcima koji su zabrinuti zbog opadanja kose, no preko 40 odsto žena čak preferira ćelave muškarce. Ono što preko 70 odsto žena ne voli jeste održavanje duže kose uprkos ćelavljenju.

Slična predrasuda važi i za visinu muškarca, da su ženama privlačni samo muškarci viši od 185 cm. No, to je netačno, jer većina pripadnica nežnijeg pola želi tek da je muškarac viši od nje – optimalno 10 cm.

Osim toga, čini se kako je stil oblačenja muškarca takođe važan faktor koji oni manje primećuju kod žena. Čak 67 odsto žena ne bi izašlo s muškarcem koji se prema njihovom standardu ne oblači dobro.

B92