Gradski odbor Stranke Napredna Srpska /SNS/ Prijedor prešao je u Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza /DNS/, potvrđeno je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare u Prijedoru.
Predsjednik prijedorskog DNS-a Milenko Đaković rekao je da je ovo šesta politička partija koja se pridružila ovoj partiji.

On je naveo da DNS od osnivanja do danas bilježi konstantan rast kad je riječ o broju članova, priključenih stranaka i izbornom rezultatu koji je više puta uvećavan i za 50 odsto.

“Vrh SNS-a povlačio je poteze koji su odstupali od ciljeva dogovorenih unaprijed prilikom formiranja koalicije centra, a potom se priklonio opoziciji. Nezadovoljno članstvo SNS-a odlučilo se priključiti DNS-u i mi očekujemo veći odziv i dalji rast i na narednim izborima”, rekao je Đaković.

Predsjednik Regionalnog odbora SNS-a za regiju Prijedor Aleksandar Bradić, koji je bio i član kadrovske komisije, Glavnog odbora i Predsjedništva stranke i koordinator za Izbornu jedinicu jedan, naglasio je da se politika vrha stranke drastično promijenila i napravila veliki otklon iz centra ka opoziciji.

“Nismo mi nikome okrenuli leđa nego je bilo obratno. Naše nezadovoljstvo je samo jedno u nizu jer erozija članstva je počela odmah nakon što je SNS odstupio od centra. Stranka je ostala na dva-tri gradska odbora”, istakao je Bradić i dodao da ni stranku ni Republiku Srpsku ne čine samo Banjaluka i Gradiška.

Dosadašnji predsjednik Gradskog odbora SNS-a Prijedor Milijana Bradić rekla je da je pristupila SNS-u dok je postojala ideja centra.

“Želimo ostati dosljedni toj ideji i ovim činom samo ostajemo pri onome zbog čega smo i pristupili toj opciji”, navela je Bradićeva.

Dosadašnji predsjednik Gradskog odbora SNS-a Darko Vranješ rekao je da je članstvo nezadovoljno otklonom od dogovorenog djelovanja stranke pokušalo vratiti vrh stranke na stari kolosjek, ali da za to nije bilo sluha u stranačkom rukovodstvu.

SNS u prijedorskoj regiji ima oko 800 članova od čega je više od polovine u Prijedoru.

SRNA

Video: RTRS