Samohrani otac Zahid Hepić iz naselja Stijena, kod Cazina, zajedno s petoro maloljetne djece, predstojeću zimu dočekuje u izuzetno teškim uslovima, bez ikakvih stalnih izvora primanja.

Situaciju u ovoj porodici, o kojoj su “Nezavisne” već pisale, komplikuje i to što je nakon nedavno provedene revizije korisnika boračkih prava Hepiću oduzeta invalidnina od 50 maraka.

“To su nam bili jedini izvori prihoda. Dočekujemo zimu, a nismo nabavili ogrev. Struju su nam isključili zbog neplaćenih računa, a sada prijete da će nam isključiti i vodu”, kaže Hepić, koji s petoro maloljetne djece živi u nedovršenoj i neuslovnoj kući koja je u vlasništvu njegovog brata.

Hepića je napustila supruga i ostavila ga da brine o maloj djeci. Samohrani otac kaže kako je bez stalnih izvora primanja i socijalne pomoći, te da kakva-takva sredstva za život stiče sakupljanjem i prodajom starog željeza, te sličnim poslovima. Kaže kako je, nakon što su mediji pisali o njegovoj sudbini, u više navrata dobijao značajne količine humanitarne pomoći, ali da su one potrošene u međuvremenu.

“Kao samohrani otac red bi bio da imam bilo kakva novčana primanja. Obraćao sam se Centru za socijalni rad, ali je sve bilo uzalud.  Snalazim se kako znam i umijem da bi moja djeca imala šta da jedu”, kaže Hapić.

Porodici se može pomoći uplatama na žiro račun HVB Central profit banka broj 1296029402443184, dok Zahida možete kontaktirati na broj 061/751-799.

Nezavisne