Dječak B.Č, koji je juče nestao na parkingu nedaleko od Osnovne škole “Umihana Čuvidina” u sarajevskom naselju Boljakov Potok, pronađen je u Šijama kod Tešnja, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su saopštili da naplatne kućice posjeduju snimak na kojem se vidi kako dječak vozi automobil i plaća putarinu.

Dežurni operativni u MUP-u ZDK-a je za sarajevske portale kazao da je dječak predat roditeljima, a da je po njega u Šije došao stric.

“Dječaka je pregledao ljekar i on je dobro. U Šijama je zatečen za volanom vozila, a ne na zadnjem sjedištu. Više informacija će biti poznato u petak nakon analize uviđajnih radnji i otisaka”, kazao je dežurni policajac.

On je dodao kako policija ne posjeduje videosnimak, ali da ga posjeduju naplatne kućice na autoputu koje su snimile dječaka kako upravlja automobilom i razgovara sa radnikom koji je uredno naplatio putarinu.

Majka dječaka je ranije kazala kako je nepoznati čovjek ukrao automobil te da je dječak pronađen na zadnjem sjedištu automobila nakon što je vozilo marke pasat nestalo oko 19 sati sa parkinga u blizini osnovne škole u Boljakovom Potoku (na fotografiji).

NN