Nijedno godišnje doba nije priližno depresivno kao jesen, iako vam se na prvi pogled ne čini tako. Uostalom, mnoge letnje veze se s prvim hladnim danima završavaju.

Dani traju sve kraće, sve je više garderobe na nama, ali i sve manje volje za aktivnim društvenim i ljubavnim životom. Ali, koliko god takva ljubavna depresija više pogađala one koji su singl, nje nisu pošteđeni ni parovi. Ako ti vam još uvek nije jasno o čemu se radi, evo nekoliko razloga zašto je ljubavni život teži u ovo godišnje doba.

Izgled

Tokom letnih meseci, sve je manje odeće na nama, koža je tamnija, zategnuti smo, pa se zbog svega toga osećamo i atraktivnije. Sa druge strane, u jesen počinjemo da navlačimo na sebe prve bakine džempere, debele kapute i čizme, koji i nisu toliko seksi budimo iskreni, a teretanu počinjete ponovno da zaobilazite, jer do leta “ima vremena”. Sve to, između ostalog, dovodi do toga da se lošije osećate pa imate i manje volje za seksualnim aktivnostima.

Raspoloženje

Nakon letnih žurki i koktela, vreme je za gledanje filmova pod ćebencetom, jer napolju postaje sve hladnije i mračnije, pa vas mrzi da izlazite, što itekako utiče na vaše raspoloženje. I dok ste po lepšem vremenu imali mnogo više ideja i ciljeva, kao i veliku želju da ih ostvarite, dolaskom jeseni one se čine nekako tako daleko.

Izlasci

S takvim raspoloženjem u vama, nemate volje da se družite toliko sa ljudima, nosite kišobrane svuda sa sobom i smrzavate se šetnjom do omiljenog bara, u nadi da ćete provesti dobro veče sa zanimljivim ljudima. Što se tiče parova, često i njima postaje dosadno, jer im depresivno raspoloženje ne da da se izvuku iz kuće i dožive nešto drugačije i zabavno. Tada se zbog nervoze dešavaju rasprave i svađice, a usputno sanjate o ispijanju kafe u bašti kafića na suncu, ako preživite jesen…

I dok vam je možda zanimljivo ušuškavanje sa voljenom osobom pod toplo ćebe dok gledate zanimljiv film, na duže staze, sivo vreme napolju izaziva i sivilo u glavi.

24sata