Јučerašnja posebna sjednica Parlamenta Srpske neodoljivo podsjeća na predratnu Skupštinu BiH a ulogu Alije Izetbegovića, Abdulaha Konjicije i Edhema Bičakčića preuzeo je Savez za promjene, uporedio je poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH i potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić.

Prisustvovati jučerašnjoj posebnoj sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske, na kome su vrijeđane institucije Srpske, kaže, nije bilo ni malo jednostavno,a ni prijatno.

“Ona me neodoljivo podsjećala na zasjedanje predratne Skupštine BiH kada ste na jednoj strani imali Aliju Izetbegovića, Abdulaha Konjiciju i Edhema Bičakčića, koji su se obraćali Radovanu Karadžiću, Momčilu Krajišniku i svim drugim prvacima SDS-a. Samo su ulogu Alije, Edhema i Abdulaha sada zauzeli predstavnici Saveza za promjene”, rekao je Špirić večerasu emisiji “Pečat” RTRS.

Žali, kaže, što su poslanici Saveza za promjene uputili najružnije riječi- koje ni jedan Bošnjak nije izrekao, a Vlada Srpske je samo htjela da na ljudski način razgovara o svim slabostima.

Pogledajte prilog iz Dnevnika 3:

RTRS