Vuk J. (24) iz beogradskog naselja Kaluđerica, koji je 19. oktobra otet, a zatim bejzbolkom isprebijan u šumi i go izbačen iz gepeka na parking FK Partizan, najverovatnije je stradao u obračunu dve suparničke kriminalne grupe u koji je bio upleten.

Prema jednoj od verzija koje su se juče mogle čuti, Vuk J. je spremao napad na vozilo, ali su ga putnici u njemu na vreme uočili i preduhitrili ga, te se brutalno obračunali s njim!

Njega je, navodno, vođa jedne kriminalne grupe poslao da “raščisti” račune sa suprotstavljenom ekipom. Bio je na skuteru i čekao da oni naiđu. Međutim, oni su ga na vreme uočili, ustremili se automobilom na njega, oborili ga sa skutera i tukući ga sve vreme ubacili u gepek. Pojedini su navodno videli da je Vuk kod sebe imao pištolj, koji su mu odmah oduzeli – kaže dobro obavešten izvor “Alo!”.

vuk1

Kako su žitelji Malog Mokrog Luga, gde je Vuk otet, juče ispričali reporteru “Alo!”, dok je trajalo Vukovo batinanje, u ulici se stvorila dugačka kolona, ali niko nije smeo da izađe iz vozila i zaustavi makljanje mladića.
– Ljudi su ga videli parkiranog nedaleko od Bosanske ulice, gde je otet. A otmica je trajala prilično dugo. Trojica su ga nemilosrdno tukla dok ga nisu polusvesnog ubacila u automobil – rekao je jedan od očevidaca ove otmice.
Kako je “Alo!” pisao, povređenog mladića su otmičari odvezli u šumu, tamo su ga skinuli golog i svirepo udarali palicama. Nakon toga, oni su ga ponovo stavili u kola i izbacili na parkiralištu u Humskoj ulici. Prolaznici su ga našli i odmah je bio zbrinut u Urgentnom centru, gde je uspeo da ispriča šta mu se dogodilo. Na osnovu njegove izjave, locirani su D. K. i D. N. i odmah privedeni, ali za trećim učesnikom ove brutalne otmice se još traga, kao i za automobilom kojim su se služili prilikom kidnapovanja. Kasnije tokom noći, podlegao je strašnim povredama koje su mu naneli palicama po glavi i telu.
– Privedeni se brane ćutanjem i oni bi u narednom periodu trebalo da budu ispitani u prisustvu tužioca – naveo je naš sagovornik. Vuk J. će danas biti sahranjen na groblju Lešće.

Boksovao za Zvezdu

Reporteri “Alo!” su razgovarali i s Vukovim prijateljem iz mladosti koji nam je rekao da su zajedno boksovali za Crvenu zvezdu, ali da je Vuk iznenada prestao da se druži s prijateljima iz detinjstva. – Vuk se povukao iz društva i zatvorio u kuću. Prolazilo je i više meseci da ga ne vidimo. Otkako je prestao s nama da se druži, niko iz ulice više nije bio u kontaktu s njim – rekao je njegov drug.

Otac zanemeo

Tokom jučerašnjeg dana, u ulici gde je Vuk živeo vladao je muk. Komšije su za tragediju saznale iz medija. Vukov otac Zoran nije imao snage da razgovara s novinarima, a prema kazivanju komšija, čak nije hteo da razgovara ni sa rođacima. – Vuka odavno nisam video i baš me je saznanje o njegoj nesreći rastužilo. Ranije, dok je bio mlađi, javljao se, a od pre dve-tri godine ni s kim u ulici nije više komunicirao. Jednostavno bi prošao pored nas kao da nas ne vidi. Ovih dana sam viđao Vukovog oca – ispričao je komšija ove porodice.

ALO