Revizija Dejtonskog mirovnog sporazuma koju potenciraju zapadne zemlje ima za cilj nestanak Republike Srpske, zbog čega je neophodan zajednički stav svih srpskih političkih partija na nivou BiH. Ovo je poručeno sa Skupštine Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” koja je održana u Palama.

Skupština je održana na dan kada je 1991. godine počela s radom Skupština srpskog naroda u BiH. Zasjedanju je prisustvovao i predsjednik Srpske Milorad Dodik. Iako je prvenstveni cilj zasjedanja bilo podsjećanje na teške trenutke kada se borilo za nastanak Republike Srpske, glavna tema je bilo njeno očuvanje u, kako su naveli, izuzetno turbulentnom periodu. Koliko je jedinstvo bitno za opstanak srpskog naroda na ovim područjima, pokazalo se 1991. godine kada je počela s radom Skupština srpskog naroda u BiH, a potom i proglašena Republika srpskog naroda.

Јedinstvo srpskog naroda 90-tih godina za rezultat je imalo nastanak Republike Srpske koja godinama trpi udarce. Aktuelne nesuglasice srpskih partija pokušavaju da iskoriste zapadne sile i nametnu reviziju Dejtonskog sporazuma na štetu srpskog naroda.

RTRS