Mat karmin je apsolutni hit ove sezone, ali kao što modni znalci već dobro znaju, nije nimalo lak za nanošenje i održavanje na vašim usnama. Između neprijatnog osećaja sasušenog voska na usnama i toga što vam se čini da ocrtava svaku, čak i mrvicu, mrtve kože na usnama, mat karmin zna da bude veoma nezgodan izbor.

Ali nemojte se bojati jer uz ove vrhunske savete i trikove, bićete spremne sa prihvatite i savladate život bez sjaja.

Uklonite mrtve ćelije sa usana

Često imate prilike da čujete kako neko oko vas daje savet da sa usana uklonite mrtvu kožu četkicom za zube, što je sjajan način ako želite da se ljubite krvavih usana. Koža usnica je delikatna i tanka i plastične dlake četkice su preoštre za nju. Umesto toga, toplom pamučnom krpicom, kružnim pokretima trljajte vaše usne svake večeri kada skinete šminku. Za kratko vreme ćete primetiti razliku i usne će vam izgledati fantastično.

Sa lakoćom nosite svaku nijansu

Svi smo prošli kroz bolan proces biranja savšene mat nijanse, koja često, iako izgleda sjajno, kada se nanese postaje previše suva, neprijatna za nošenje. Ali kako je život preratak još i za brigu oko karmina, pa evo kako da svaki mat ruž bude prijatan za nošenje: Pošto ste uradili piling usana, na njih nanesite tanak sloj lagane hidratantne kreme. Zatim malu količinu balzama za usne pomešajte sa nekoliko mrvica pudera, pređite usnama njime i odstranite višak maramicom. Ovo će formirati neprobojnu barijeru između kože i karmina i zbog toga on neće telovati teško i sasušeno kada ga nanesete.

Karmin stavljajte direktno na usne

Kada su mat nijanse u pitanju, nikako nemojte petljati sa četkicama za šminkanje. Karmin nanosite direktno na usne, inače će vam čak i najbolji ruž izgledati neujednačeno i razmazano.

Savet: Ako se vaš mat karmin sasušio i kada ga nanosite imate osećaj da šmirglom prelazite preko usana, možete ga malčice otopiti time što ćete za ugrejati fenom za kosu pre nanošenja.

Olovku za usne nanesite posle karmina

Mat karmin zahteva savršenu liniju oko usana, a najbolji način za njeno precizno nanošenje je da je iscrtate posle stavljanja karmina. Tek tada nanesite olovku za usne u istoj niajnsi. Ovaj obrnuti proces od standardnog će vam olakšati često bezuspešne pokušaje iscrtavanja savšene linije i brisanja viška, popravke sitnih nedostataka posle nanošenja karmina i ostalih problema koje ste imale. Ovako ste spremne za tili čas.

Uklonite ga hidratantnom kremom

Ako se pravilno nanese, mat karmin se zaista teško skida. Umesto skupih sredstava za uklanjanje šminke, zatvorite usne i njima pređite vaticom na koju ste sipali losion za telo, a višak uklonite maramicom. Ovim postupkom ćete uklonite sve tragove karmina i istovremeno održati usne zdravim.

Super žena