Svjetlo dana ugledao je još jedan audio snimak o preuzimanju novca za tajno snimanje kontroverznog biznismena Mile Radišića, iz koga se vidi da su u aferu upleteni predsjednik SDS-a Mladen Bosić i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Novinska agencija Republike Srpske pozivajući se na jedan banjalučki portal prenosi, da je snimak dostavio čovjek koji je u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Srbiji razgovarao sa Bosićevim savjetnikom Nebojšom Vukanovićem i koji se pravosuđu Republike Srpske nudi kao svjedok.

Na snimku se čuje Vukanovićev glas koji govori da je uspio obezbijediti oko 50 hiljada, jer ministar nije uspio to da završiti”, ali i da će novac biti isplaćivan u ratama.

SRNA je objavila, da se na snimku čuje glas muškarca koji pita Vukanovića “kako će prenijeti novac”, na šta Bosićev savjetnik odgovara da “to njima nije nikakav problem, jer imaju diplomatske pasoše”.

Na pitanje “hoće li oni donijeti, jer su imali dogovor sa Bosićem da on dođe sa parama”, Vukanović kaže da neće i da će oni to preko njega završiti.

RTRS