Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da je zahtjev opozicije za održavanje prijevremenih izbora u Republici Srpskoj politički pamflet, a izvođenje građana “na ulicu” rizičan metod političke borbe koji nosi veliku odgovornost za građane i budućnost zemlje.
Pavić smatra da opozicija traži način da osvoji vlast, ali da izbori ne mogu biti provođeni parcijalno.

“Ako idemo na izbore, idemo na svim nivoima i DNS će to uvijek podržati. Opozicija, kao vlast u Sarajevu, mora promijeniti Izborni zakon BiH da bi raspisali prijevremene izbore”, rekao je Pavić za “Glas Srpske”.

Komentarišući činjenicu da stranke Saveza za promjene nisu prihvatile poziv za razgovor o situaciji u Srpskoj i njihovom djelovanju u vlasti na nivou BiH, Pavić je naveo da institucije na nivou BiH i Republike Srpske moraju sarađivati u svakom trenutku bez obzira na političke odnose.

On je ocijenio da je moguće postići minimum političkog jedinstva u Republici Srpskoj koji će vući Srpsku i BiH naprijed i da će se DNS uvijek zalagati za to i neće bježati od razgovora i dogovora.

Govoreći o djelovanju opozicije u smislu prezentovanja navodnih afera, Pavić je napomenuo da je to metod borbe koji su oni izabrali.

“Za mene je veoma čudno i nevjerovatno da policija, sud i tužilaštvo ne preduzimaju ništa, jer smatraju da nema krivičnih djela, a politika i optužuje i sudi i presuđuje, što je neprimjereno”, poručio je Pavić.

SRNA