Zlatko Jelisavac stručnjak sa profi UEFA licencom iz Novog Grada danas je zvanično preuzeo kormilo Fudbalskog kluba Rudar Prijedor. On je naslijedio Borisa Gavrana koji je podnio neopozivu ostavku poslije poraza u Vitezu (1:3).

Jelisavac će biti vezan sa Prijedorčanima ugovorom godinu dana, a dobiće i zaduženja vezana za omladinski pogon s obzirom da ima velikog iskustva u radu sa najmlađima.

-Prije svega želim da se zahvalim Zlatku Jelisavcu na korektnosti u razgovorima koje smo vodili i poslije odlaska trenera Gavrana bili smo u situaciji da moramo da nađemo novog šefa. Od juče od 12 časova kada je Gavran zvanično prestao da bude trener našeg kluba jer jeinsistirao na tome, a mogu da kažem da je to bila njegova i moralna odluka, obavili smo nekoliko razgovora i odluka je pala da angažujemo Jelisavca – istakao je direktor Rudar Prijedora Vukašin Đaković.

Prvi operativac prijedorskog premijerligaša je potom dodao i ovo:

-Rudar Prijedor je firma i tako treba da se ponašamo, kada sam dolazio u klub rekao sam da želim da napravim klub. Ovo je, nadamo se, još jedna kockica u tom mozaiku. Moja želja je da Rudar Prijedor ostane u Premijer ligi BiH, nadam se da je razmišljanje i ostalih u klubu takvo, ali pred novog trenera ne možemo da postavimo bilo kakav imperativ kada on sa našim igračima nije imao nikakvih dodirnih tačaka. Želimo da do kraja jeseni izguramo što više i bolje, a poslije ćemo da vidima šta i kuda dalje. Rudar Prijedor mora da izraste u klub s respektom jer ga obavezuju tradicija i renome koji ima.

Zlatko Jelisavac se zahvalio na ukazanom povjerenju i istakao da se nada da će ga i opravdati.

-Prije svega drago mi je što smo se dogovorili jer sam i ranije nekoliko puta bio na razgovorima u klubu. Takođe, srećan sam što sam dobio šansu da radim u Rudar Prijedoru i da napredujem, ja to tako gledam. Vjerujem da ću opravdati ukazano povjerenje. Pored mene će ostati pomoćnik Saša Keranović, svjesni smo teškog trenutka u kojem se nalazimo, ali želimo, i daćemo sve od sebe, da ostanemo u Premijer ligi BiH. Ako se dogodi ono drugo nastojaćemo da pravimo klub za budućnost. Jer moja želja je da Rudar Prijedor bude ikona ovog dijela Republike Srpske i BiH i da djeca dolaze u klub i Grad Prijedor sami, da klub bude magnet za njih – istakao je Jelisavac i dodao:

-Od kada sam prestao biti trener Slobode iz Novog Grada dolazio sam na svaku utakmicu u Prijedor jer je fudbal moj život. Ekipu Rudar Prijedora poznajem, tačnije one igrače koje sam vidio na terenu kod mog prethodnika, a sa ovima drugim ću se tek upoznati kroz rad. Međutim, nema velikih nepoznanica sve je jasno.

prijedor24h