Nekadašnji fudbaler i funkcioner Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, Rešid Crnalić Gerti preminuo je danas u Opštoj bolnici u Prijedoru u 60. godini nakon duge i teške bolesti.

Rođen je 1956. godine u Sanici kod Ključa, podno Grmeča, ponikao je u lokalnom Omladincu odakle je 1981. godine otišao u Rijeku na školovanje. Završio je Pedagoški fakultet i igrao za tamošnji Orijent iz kojeg je sredinom osamdesetih godina prošlog vijeka došao u Prijedor, nastupao za Rudar iz Ljubije i OFK Prijedor, kasnije i za Slobodu iz Novog Grada. Ostavio je dubok igrački trag u svim klubovima u kojima je nastupao.

Cijelo vrijeme rata ostao je u Prijedoru, a nakon završetka igračke karijere obavljao je niz funkcija u Fudbalskom klubu Rudar Prijedor, od sekretara do direktora, u nekoliko saziva bio i član Upravnog odbora prijedorskog premijerligaša. Posljednju funkciju, iako vidno bolestan, u voljenom klubu, u izuzetno teškim uslovima po Rudar Prijedor, obavljao je u proljeće 2012. godine kada je zajedno sa Nenadom Tomičićem i Miloradom Šipkom bio član Komisije koja je imala prelaznu ulogu da organizaciono stabiliše klub nakon raspuštanja Upravnog odbora.

Poslije toga, iako rovitog zdravstvenog stanja, boreći se sa opakom bolešću, dolazio je na utakmice Rudar Prijedora i navijao za voljeni klub.

Sahrana Rešida Crnalića Gertija biće obavljena sutra (petak) na Ateističkom groblju na Pašincu u Prijedoru, u 14 časova.

prijedor24h