Ljut sam, poslije ovakvih rezultata trebalo bi neko da se pozabavi Crvenom zvezdom. Decembar je rok da se neko pojavi ili da budemo Rendžers, kaže Miodrag Božović.

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović otkrio je danas da igrači mjesecima nisu primili plate i premije, ali da i pored toga vlada odlična atmosfera uoči utakmice protiv OFK Beograda u 16. kolu Superlige.

“Sve osim naše pobjede bila bi velika katastrofa zato što smo u izvanrednoj seriji. Ekipa je vrlo raspoložena za igru, sve naše utakmice su interesantne, pada dosta golova. U fudbalu su iznenađenja moguća, ali sutra mora čudo da se desi, pa da izgubimo”, rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

On je dodao da, uprkos teškoj finansijskoj situaciji, nikada nije bio srećniji u karijeri.

“Zarađivao sam veliki novac, ali nikada nisam bio srećniji. Klub se i dalje drži na nogama, ne znam kako i ko ga vodi. Atmosfera je dobra, zamislite fudbalera koji ne igra i nije čak ni na klupi, a ne pravi probleme. Mnogo sam srećan sa ovim igračima, trpe mnogo stvari”, okrio je Božović.

Prema njegovim riječima najteže je stranim fudbalerima.

“Teško je objasniti nekome ko dolazi iz uređene zemlje da plata kasni, a kamoli da je ne dobija. Ipak, i oni se prilagođavaju situaciji”, objasnio je Božović.

On je dodao da je imao iz kluba obećanja da će sve biti u redu.

“Više i nemamo kome da se obratimo, mnogi su već u ostavci. Kakva je situacija, ovaj klub može da se raspadne u svakom trenutku. Јuče sam tražio kafu kada sam došao na trening i rekli su da je nema. Zamislite ovoliko veliki klub nema za kafu, baš čudno”, rekao je Božović.

On se dotakao premija koje su igrači dobili poslije pobjede u večitom derbiju.

“Ako se podjeli 50.000 evra onda to nije dobro. Pogledajte patike koje nosi Јovanović. Ljut sam, poslije ovakvih rezultata trebalo bi neko da se pozabavi Crvenom zvezdom. Decembar je rok da se neko pojavi ili da budemo Rendžers. Ovako više ne može. Ako se nastavi biće preživljavanje. Nikoga više ne interesuju pobjede nad Bačkom, već takmičenje u Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Moćan smo klub, zašto da se mučimo po Surdulici sa kravama, da se neko ne naljuti”, rekao je Božović.

Štoper crveno-belih Vukašin Јovanović ističe da očekuje nastavak pobjedničkog niza.

“Očekuje nas teška utakmica i neugodan protivnik. Prethodne pobjede u nizu nas obavezuju da budemo uspješni. Navikao sam na tešku situaciju u klubu i biće mi čudno da redovno primam platu u nekom drugom klubu”, našaslio se Јovanović.

Utakmica između Crvene zvezde i OFK Beograda igra se u subotu od 17 sati na stadionu Rajko Mitić.

Tanjug