U akciji “Falsifikat” policijski službenici iz Novog Grada po drugi put su podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica A.G. zbog falsifikovanja isprave, saopšteno je danas iz CJB Prijedor.

Osumnjičeno lice je 2010. godine za 3.200 evra pribavilo falsifikovanu diplomu Srednje tehničke škole u Banjaluci o položenom specijalističkom ispitu u saobraćajnoj struci sa zanimanjem vozač motornih vozila na ime lica N.Đ. (32) iz Hrvatske i diplomu Metalske škole u Banjaluci sa zanimanjem vozača motornih vozila specijaliste na ime lica J.K. (36) iz Hrvatske.

N.Đ. i J.K. su u septembru 2012. godine preuzeli diplome na osnovu kojih su pokušali da zasnuju radni odnos u Hrvatskoj, ali je u procesu priznavanja strane školske kvalifikacije u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Hrvatske utvrđeno da su diplome falsifikovane.

CJB Prijedor podsjeća da je u septembru u okviru iste akcije već podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica čiji su inicijali A.G. i G.Ć. o počinjenom krivičnom djelu falsifikovanje isprave.

SRNA