Horoskop može da odredi koje su tegobe, kojim znakovima svojstvene, a na osnovu toga je preporučeno i eterično ulje.

OVAN

Rođen, kao vođa. Vrlo strastven, ambuciozan i takmičarskog duha. Njihovim telom vlada glava, oči i mozak, zato imaju glavobolje.

Eterično ulje: Nana smiruje, opašta i oslobađa od stresa.


BIK

Ovaj znak je uporan, pouzdan i odan. Vrlo je praktičan, stabilan i uživa u porodičnom životu. Ovim znakom vlada grlo i vrat, zbog čega su skloni upalama grla i ukočenom vratu.

Eterično ulje: Eukaliptus umiruje, opušta mišiće i pozitivno deluje na disajne puteve.


BLIZANCI

Svestrani, komunikativni, duhoviti i osećajni. Pripadnici ovog znaka uvek imaju rešenje za sve probleme i puni su života. Njihovim telom vladaju ramena, ruke i pluća, zbog čega su skloni respiratornim problemima, bolovima u leđima, mišićima vrata i ramena.

Eterično ulje: Bergamot deluje antibakterijski, opušta napete mišiće i smiruje.

RAK

Nepredvidivi, nežni, brižni i strpljivi. Pripadnici ovog znaka osobe su od poverenja, a njima upravljaju osećaji. Njihovim telom vladaju stomak i grudni koš, zbog čega imaju problem s robavom i skloni su gorušici i zadržavanju vode.

Eterično ulje: Kamilica uravnotežuje probavu, smiruje želudac i deluje protiv upala.

LAV

Rođeni vođa, moćan i dominantan. Vrlo je kreativan i zabavan. Veruje u sebe i uživaja u vernosti i odanosti. Njihovim telom vladaju srce i leđa.

Eterično ulje: Ruža pojačava cirkulaciju i prokrvljenost.

DEVICA

Vrlo inteligentne, odgovorne i praktične osobe. Organizovane su i uredne. Njihovim telom vladaju sinusi, creva i disanji putevi, zbog čega su skloni nervozi, alergijama, prehladama i zatvoru.

Eterično ulje: Tamjan olakšava disanje, deluje umirujuće i pomaže kod probavnih tegoba.

VAGA

Saosećajne, diplomatične i harizmatične. Vage su vrlo romantične, mirne i prijateljski raspoložene. Njihovim telom vladaju bubrezi, lumbalni deo leđa i jajnici, zbog čega mogu imati kamenac u bubregu ili bolove u leđima.

Eterično ulje: Zdravac balansira hormone i deluje proprotiv stresa i napetosti.

ŠKORPIJE

Vrlo moćni, intuitivni i odlučni. Ovaj znak opisuje odane, odlučne, senzualne i pomalo misteriozne osobe. Njihovim telom vladaju sluzokoža  i reproduktivni organi, zbog čega su skloni infekcijama, visokoj temperaturi i genitalnim problemima.

Eterično ulje: Jasmin deluje antibakterijski, a pomaže i kod PMS-a i menopauze.


STRELAC

Komunikativne i inteligentne osobe koje krasi optimizam, samostalnost i nezavisnost. Zabavljači i avanturisti. Njihovim telom vladaju jetra, bedra i bokovi, zbog čega su skloni išijasu i problemima s kukovima, ali i stresu.

Eterično ulje: Čajevac se bori protiv infekcija, virusa, imunodepresije i kožnih bolesti.

JARAC

Vrlo praktične i ambiciozne osobe. Verni su, odani, uspešni i imaju izražen smisao za humor. Njihovim telom vladaju kosti, zglobovi, zubi i koža, zbog čega su skloni artritisu, slabim kostima i iritacijama kože.

Eterično ulje: Sandalovina opušta, umiruje i leči kožna oboljenja.

VODOLIJA

Individualci, koji vole biti nezavisni. Vrlo kreativne, originalne i dobre osobe. Njihovim telom vladaju potkolenice, zglobovi i cirkulatorni sistem, zbog čega su skloni prošireniom venama, lošoj cirkulaciji, grčevima i uganućima.

Eterično ulje: Cvet narandće pojačava cirkulaciju i leči proširene vene.

RIBE

Maštovite, nežne i strpljive osobe. Oni su sanjari i umetnici izražene intuicije. Njihovim telom vladaju limfni sistem, jetra i stopala, zbog čega su skloni bolnim stopalima, kurjim očima, čukljevima i aknama.

Eterično ulje: Kedar je dobra u borbi protiv artritisa i zadržavanja vode, leči opekline i ubrzava metabolizam.

24sata