Posle nove sednice Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH koja je održana juče u Sarajevu kasa zajedničkog saveza punija je za 23.500 maraka, a na tapetu su bile utakmice poslednja dva kola.

Najdrastičnije je kažnjen Fudbalski klub Rudar Prijedor zbog skandiranja imena srpskog generala Ratka Mladića. Prijedorčani će zbog greha svojih navijača na utakmicama u Vitezu i protiv Željezničara morati da plate 7.000 maraka po članu 74. Disciplinskog pravilnika kojim se predviđa maksimalna kazna i do 30.000 maraka. Osim novčane kazne „rudari“ će morati i naredne dve utakmice na domaćem terenu da odigraju pred praznim tribinama, protiv Slobode i na proleće protiv zvorničke Drine s obzirom da su ispali iz kupova Republike Srpske i BiH.

Po istom članu kažnjena je i Slavija sa 3.000 maraka za meč protiv Radnika u Bijeljini.

Sarajevo, aktuelni šampion je „kraće“ za 3.500 maraka zbog pirotehnike vlastitih navijača na utakmicama protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja i domaćeg susreta sa Slobodom (2.500 + 1.000). Banjalučki Borac po istom osnovu je kažnjen sa 3.000 maraka zbog utakmice protiv Radnika.

Čelik će morati da plati po 2.000 maraka zbog pirotehničkih sredstava navijača na susretima sa Željezničarom u gostima i domaće sa Veležom, dok je mostarski klub dužan 2.000 maraka zbog propusta u organizaciju utakmice protiv Zrinjskog. Zbog iste utakmice Zrinjski je kažnjen sa 1.000 maraka. Navijači Slobode su prekršili Disciplinski pravilnik protiv Travnika i platiće hiljadu maraka.

Na kraju su izreče i dve pojedinačne kazne: Olimpik će platiti 1.000 maraka jer u zapisniku nije imao prijavljenog licenciranog glavnog trenera, a Vitez istu cifru zbog nepoštovanja kodeksa oblaćenja trenera Branka Karačića.

prijedor24h