Sekretar Rudar Prijedora Zijad Čanić kao da se pretplatio da radi protiv interesa kluba iako je njegog zaposlenik, što svjedoči i podatak da je zbog njega Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH kaznila prijedorskog premijerligaša sa 1.000 maraka, a Čanića duplo manjom svotom zbog lažnog predstavljanja i muljanja osoba na klupi za rezervne igrače.

Naime, kao službeni predstavnik Rudar Prijedora (ujedno i najodgovornija osoba) u devetom kolu Premijer lige BiH na domaćem terenu protiv Širokog Brijega Čanić se ponašao neprofesionalno i neodgovorno što je prouzrokovalo kažnjavanje Prijedorčana. Čanić je „NN“ osobu pokušao da predstavi kao pomoćnog trenera Zorana Bujića koji je u vrijeme odigravanja pomenute utakmice u Prijedoru bio fizički odsutan iz Prijedora, vodio je juniore na prvenstveni meč u Hercegovinu. Ta osoba je trebalo da sjedi na klupi pored tadašnjeg šefa struke Borisa Gavrana, ali insistiranjem službenih lica da se izvrši identifikacija „NN“ lice je napustilo restriktivni prostor čime Rudar Prijedor nije zadovoljio Pravilnik o propozicijama takmičenja. Međutim, bajni sekretar Zijad Čanić zbog kojeg se klub naplaćao kazni i kazni (i u Prvoj ligi Republike Srpske!), doživio blamaža i blamaža, srozan mu ugled i imidž čak i među iskrenim ljubiteljima fudbala i sportskim radnicima od Trebinja, preko Sarajeva do Bihaća uopšte se nije osvrtao na pokušaj muljanja i podvale koja nije prošla jer „NN“ lice koje je namjeravao da podvali i Zoran Bujić su različiti kao nebo i zemlja, što je primjetio i četvrti sudija Miloš Gigović iz Gradiške.

Muljanje Zijada Čanića nije prošlo nezapaženo ni kraj delegata Harisa Gvozdena iz Sarajeva koji je u svom izvještaju istakao:

„Domaća ekipa nije ispoštovala akt NS/FS BiH o obaveznoj prisutnosti osoba na klupama za smještaj igrača i stručnih štabova broj :02-1874-2/14 od 10.07.2014 tačka 2. obzirom da se drugi pomoćni trener ne nalazi u Zapisniku sa utakmice jer je prilikom identifikacije osoba prisutnih na klupama za smještaj rezervnih igrača ustanovljeno da se prema dostavljenom spisku FK “Rudar-Prijedor” pomoćni trener Bujić Zoran ne nalazi na klupi već “NN” lice umjesto njega, koje je i odstranjeno sa klupe. Gosti ispoštovali gore nevedeni i pomenuti akt…“

Iako uredno prima platu u Rudar Prijedoru sekretar Zijad Čanić se svim silama trudi da radi protiv kluba u kojem hljeb zarađuje i iznutra ga devastira svojim osobinama koje su daleko od profesionalizma, odgovornosti, pa i na kraju ako hoćete – morala! Do kada?

Da li će zvanične instance, one fudbalske, reći da je i ovo nacionalizam u Prijedoru?

prijedor24h.net