Pred prvenstvenu utakmicu protiv Željezničara koja je bila izuzetno važna za „rudare“ i njihovu borbu za opstanak u Premijer ligi BiH  neugodno i neprijatno iznenađenje stiglo je u kancelariju Fudbalskog kluba Rudar Prijedor – jedan od tri glavna sponzora kluba RŽR „Ljubija“ ad Prijedor obavijestio je klub da oduzima teren na „Suvom Prijedoru“ i mijenja njegovu namjenu.

U dopisu od 26. oktobra 2015. godine koji je potpisao novi direktor RŽR „Ljubija“ ad Prijedor Stanko Vujković piše:

„Ovim putem vas obavještavamo da će ovo društvo od 01. 11. 2015. godine pristupiti privođenju kompleksa „Suvi Prijedor“ u Tukovima namjeni koja je predviđena za obavljanje registrovane djelatnosti RŽR ’Ljubija’ ad Prijedor. s tim u vezi navedeni objekat se od 01. 11. 2015. godine više neće moći koristiti za potrebe FK ’Rudar-Prijedor’ Prijedor. Iz tog razloga potrebno je da kompleks „Suvi Prijedor“ u Tukovima do 01. 11. 2015. godine oslobodite od stvari i na taj način omogućite privođenje namjeni istog, od strane ovog društva“.

Nenadano iznenađenje za Rudar Prijedor je stiglo u najtežem mogućem trenutku kada je klub izložen pritisku sa svih strana od pojedinaca i pojedinih kolektiviteta i kada traži svaki bod u borbi za opstanak u premijerligaškom karavanu.

Zanimljivo je da je novi direktor RŽR „Ljubija“ ad Prijedor Stanko Vujković koji je nekada i sam bio predsjednik Rudar Prijedora, a danas je zbog krivičnih djela u fudbalu odstranjen iz fudbalskih saveza Područja Prijedor, FS Republike Srpske i FS BiH (kažnjen po članu 19. Statuta Fudbalskog saveza BiH), prije ovoga poslao još jedan dopis u Rudar Prijedor u kojem traži da klub napusti prostorije u kojima se nalazi u ulici Majora Milana Tepića na broju 10. Osim toga, prema riječima ljudi iz kluba, otkazao je i usluge „Sektor sekjuritija“ za prvenstvene utakmice Prijedorčana u Premijer ligi BiH, odnosno negativno je odgovarao na sve klupske dopise.

Da li je logično da se jedan od glavnih sponzora FK Rudar Prijedor na ovakav način odnosi prema klubu svijetle tradicije koji postoji već 87 godina i to u trenucima kada se vratila nada u mogući opstanak u fudbalskoj eliti BiH?