Neki ne mogu da žive bez seksa, a neki su navikli da žive bez seksualne akcije. Neki ljudi mogu podneti nedostatak seksa, dok drugi zbog nezadovoljenih potreba menjaju svoje ponašanje.

Pogledajte kako se svaki suočavaju sa nedostatkom seksa.

Ovan

Ovnovi su zavisni od seksa. Teško kontrolišu svoju seksualnu želju, pa ne podnosi ni kratku apstinenciju. U tom periodu oni postaju razdražljivi i temperamentni, tako da često potraže spas u erotskim časopisima i pornićima. Kada izgube samokontrolu, Ovan se pretvara u pravi problem. Kada se udvara, njihov pristup je daleko od taktičnog i romantičnog i potencijalnim partnerima odmah stavljaju do znanja das u zainteresovani za seks.

Bik

Bikovi su strastveni, ali vrhunac njihove seksualne želje ne događa se naglo, već dolazi zajedno sa emocijama, i to je razlog za uspešnu kontrolu njihove seksualne energije. Dok pokušava da sakrije svoje razočarenje kada nema seksa, Bik može osetiti efekte “suvog perioda”. Kada naiđe “sušni period” Bik utehu pronalazi u hrani i erotskim magazinima da ublaži osećaj praznine. Ovaj znak brzo osvaja suprotni pol. Međutim, bez obzira na veliku želju da zadovolji svoju seksualnu glad, pravu strast će pokazati u krevetu.

Blizanci

Neobični Blizanci žele seks i oni imaju tendenciju da menjaju partnere. Za njih je seks veoma važan, pa kad nastupi apstinencija, oni se osećaju dezorijentisani i teško mogu da se usredsrede na svakodnevne zadatke.

Kada je u pitanju osvajanje suprotnog pola, oni postaju gotovo napadni sa namerom da vode žrtvu u krevet ili imaju “seks na braka.” Tokom osvajanja se služe raznim trikovima. Oni su veoma ubedljivi, jer su dobri glumci, ali kada dobiju ono što žele, nestajui u potrazi za novim izvorom strasti, iako su prethodno obećali trajnu vezu i veliku ljubav.

Rak

Rak je vrlo romantično erotsko stvorenje, ali postoji snažna potreba za seksom. U nedostatku seksa, radije bih izabrali da budu usamljeni nego da se upuste u vezi sa bilo kim. Dugo neguje nadu da će upoznati pravu osobu sa kojom će imati duboku vezu, tako da mogu da izdrži bez seksa.

Emocije kod Raka treba da budu uključene u istoj količini kao i seksualna želja, ali dugo nezadovoljstvo će dovesti do razočarenja, depresije i povlačenja u sebe. Mnogi Rakovi žive u svetu erotske fantazije.

Lav

Vatreni Lav stalno razmišlja o seksu. Lav uživa u seksu i vođenje ljubavi hrani njegov ego – to mu je potrebna kao dokaz vrednosti. Kada se uzdržava od seksa, Lav postaje nervozan i sklon verbalnim sukobima.

On voli da se hvalim seksualnim naporima i brojem partnera, a često Lavovi kažu da su super u krevetu i na taj način obećavaju nezaboravne trenutke. On skriva svoj nedostatak seksa jer želi da zadrži imidž velikog i uspešnog ljubavnika u očima drugih.

Devica

Devica često sa svojom ledenim stavom može ostaviti utisak da je osoba koju nije briga za seks. Istina je da je u stvari ona željna ljubavi i maženje i da joj nedostatak seksa prilično teško pada. U takvim vremenima, postaje veoma neprijatna za okolinu, i to se vidi u njenoj uznemirenosti i izlivima besa.

Nedostatak seksualne aktivnosti kompenzuje radom. Ako je u braku ili u vezi u kojoj ona nije zadovoljna želja za seksom, Devica će se brzo ohladiti i odlučuje se za dvostruki život sa ljubavnikom.

Vaga

Vaga je zavisnik od seksa, ali se zaljubljuje u ljubav. Ona je romantična u prirodi i lako pada. Problem u tome što ovaj znak ta dva pojma često meša. Teško podnosi dugu samoću i seksualne neaktivnosti. Vaga je večna zavodnica u srcu, tako da čestim seksualnim aktivnostima hrani ego koji je željan potvrda i priznanja.

Škorpija

Nezasita Škorpija ima preterani seks. Njena strastvena priroda mora da zadovolje svoje instinkte – što više to bolje, jer u suprotnom može izgubiti samokontrolu i postati opsednut seksom. Kada je reč o osvajanju, ne odustaje dok se na drugoj strani predaje. Ne može da kontrolišete apstinenciju.

Strelac

Strelac voli seks u svim pozama i u svakom pogledu, ali često ne zavisi od njega. Rado će prihvatiti jednu noć, ali iskustvo brzo zaboravi. Za njega, sasvim je normalno da vodi ljubav, ali i da se uzdržava. Dobro podnosi apstinenciju. Prikupljenu seksualnu energiju izbacuje kroz sport, rekreaciju i zabavu. On je spontan i dobro se kontroliše – pa možda je to tajna uspeha u osvajanju suprotnog pola.

Jarac

Jarac dugo može da potiskuje svoju seksualnu želju. Oni su izuzetno strastveni, ali previše izbirljivi kada je reč o izboru partnera. Jarac je seksualno aktivan sve dok partner privlači njegovu pažnju. Dakle, Jarac je onaj koji možda najbolje podnosi seksualnu apstinenciju. On može da izdrži bez seksa mesecima, čak godinama, i to se neće odraziti na njegovo ponašanje.

Vodolija

Vodolija ne zavisi od seksa i dugo može da se uzdrži. Otvoreno ne priznaje koliko je bio bez seksa, a svaki “suvi period” ispunjava zabavom sa prijateljima ili hobijem dok čeka spontani odnos ili vezu. Čak i kada se dugo uzdržavaju, Vodolije žele da osvoje suprotni pol. Lak plen nije dovoljan izazov za njih.

Riba

Riba je često žrtva njegovih dubokih romantičnih osećanja koja utiču na svaki deo njihovog života – čak i na seks. Uvek je zaljubljen u nekoga sa kim ima seks jer ne razlikuju seks od ljubavi. Članovi ovog znaka nisu zavisnici od seksa u pravom smislu te reči, već osećaju potrebu da stalno budu voljeni.

U periodu kada nemaju partnera, Ribe panično traži svoju srodnu dušu. Kada žele nekoga da osvoje Ribe mogu biti vrlo nasrtljive, pa i zamorne i nikako ne odustaju. Ono čime mogu da se pohvale je da su dobri osvajči, a zahvalnost duguju svom šarmu.

Ž.M