Fudbaleri Rudar Prijedora u okviru 15. kola Premijer lige BiH gostuju danas (13.30 časova) u Mostaru kod Veleža koji se nalazi u teškoj poziciji kao i Prijedorčani. O očekivanjima pred utakmicu sa „rođenima“ šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac je istakao:

-Idemo u Mostar sa ciljem da ne izgubimo, to je najvažnije u ovoj sezoni. Biće to teška utakmica za obje ekipe, i Velež i nas, domaćinu su bodovi potrebni jer smatra da mu je ovo prekratnica da krene gore, a nama da nastavimo kontinuitet koji smo ostvarili protiv Želje i da zadržimo priljučak u borbi za opstanak. Nadamo se da ćemo i protiv Veleža odigrati krajnje disciplinovano i odgovorno i da pozitivan rezultat neće izostati. Ponavljam, najbitnije je da ne izgubimo, a ako se to desi onda je ponovo do nas. Igračima sam rekao da smo protiv Željezničara podigli letvicu visoko, pokazali da možemo i sada treba da ostanemo na tom nivou.

Za utakmicu protiv Veleža stručni štab Rudar Prijedora neće moći da računa na povrijeđene Stipu Miloša i Dejana Kojića, dok Petar Kunić ima tri žuta kartona. Ipak, raduje ostanak iskusnog Zorana Milutinovića koji nije otputovao u Kinu pa će do kraja sezone ostati među „rudarima“.

-Malo ko je očekivao da ćemo pobijediti Željezničar, ali jesmo jer smo imali veliki motiv i želju. Sada to isto imamo i pred meč u Mostaru gde po tradiciji pružamo dobre partije i ostvarujemo pozitivne rezultate. Nadam se da će tako da bude i sada – rekao je na kraju Zlatko Jelisavac, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

prijedor24h