Studenti iz Kosovske Mitrovice danas su u porti hrama Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici tijelima ispisali poruku “Ne Kosovo u Unesko”.

Dan uoči Generalne konferencije Uneska na kojoj bi trebalo da se glasa o zahtjevu Albanije da Kosovo postane član te organizacije student iz Kosovske Mitrovice nadaju se da Kosovo neće postati član Unesko.

Jedan od studenata koji je organizovao akciju Nemanja Biševac izjavio je da očekuje da sutrašnje glasanje o predlogu za članstvo Kosova u Unesko bude povoljno za Srbiju.

“Naša glavna poruka je kao i naziv kampanje Ne Kosovo u Unesko. Danas smo telima to nacrtali i ispisali, nadamo se da će sutra, kada počne ta sednica, glasanje biti povoljno za nas”, rekao je Biševac.

Studentska Kancelarija iz Kosovske Mitrovice koja vodi kampanju “Ne članstvu Kosova u Unesko” u Kosovskoj Mitrovici počela je sa radom 29. oktobra.

U okviru kampanje prikupljeno je više stotina hiljada potpisa online peticije kojom se traži zaustavljanje prijema Kosova u ovu organizaciju UN-a.

Agencije