Šesti poraz u nizu, koji su fudbaleri Borca doživjeli u Vitezu, bio je kap koja je prepunila čašu pa su najvatreniji navijači, popularni “lešinari”, odlučili da svojim ljubimcima jasno stave do znanja šta misle o njima i njihovim posljednjim nastupima!

Po završetku meča pozvali su fudbalere do tribine gdje su se nalazili, rekli im da ne zaslužuju da nose dres Borca, a onda ih natjerali da skinu kompletnu opremu, pa su u svlačionicu otišli samo u donjem vešu.

Da se ponovi 2007.

Nešto slično dogodilo se i 22. septembra 2007. godine kada je Borac kao gost poražen u Prnjavoru od domaćeg Ljubića (0:1), ali su tada “lešinari” utrčali u teren i na silu skinuli dresove sa tadašnjih prvotimaca. Morala je da interveniše i policija, a prisutni na utakmici kažu i da je “palo nekoliko šamara”!

“Sokolovi” osvojili bod na “Grbavici”

Fudbaleri Slavije uspjeli su da osvoje bod na teškom gostovanju na “Grbavici”, gdje su odigrali meč bez golova 0:0.

Strateg “sokolova” Darko Vojvodić ističe da je prezadovoljan izdanjem svog tima.

– Došli smo po bod koji smo i uzeli. Ovo je uspjeh za nas, jer smo bili u lošoj seriji. Igračima kapa do poda, odigrali su muški, hrabro i zadovoljstvo mi je da radim s njima – rekao je Vojvodić koji bi, prema sopstvenom priznanju, podnio ostavku u slučaju poraza.

Derbi kola odigran je u Tuzli gdje je domaća Sloboda savladala Zrinjski sa 2:1 i izjednačila se na prvom mjestu sa Širokim Brijegom, dok je Sarajevo, kao gost, bilo bolje od Olimpika – 3:1.

Banjalučani su tada bili pri dnu tabele Prve lige Republike Srpske, ali ih je taj incident razdrmao i “crveno-plavi” su u preostalih sedam utakmica osvojili 19 bodova, jesen završili na drugom mjestu, a onda prvenstvo završili sa ubjedljivih 14 bodova prednosti i bez problema izborili povratak u Premijer ligu.

Ovog puta nije bilo fizičkog kontakta, ali niko od prvotimaca “crveno-plavih” nije želio da javno komentariše potez navijača, ističući da nema potrebe da se “dolijeva ulje na vatru”. Međutim, bili su saglasni u tome da su nakon poraza u Vitezu bili potpuno postiđeni, a da li će ovaj “striptiz” donijeti određene promjene, poput onog od prije osam godina, ostaje da se vidi.

– Zaista se nismo prijatno osjećali i nadam se da će sve na kraju ipak biti mirno riješeno. Nije nam bilo jednostavno, navijači su od nas tražili da skinemo opremu, mi smo ih ispoštovali i na tome se sve završilo. Nikome od nas nije lako zbog situacije u kojoj se nalazimo, mi zaista dajemo sve od sebe za bolje rezultate, ali nekada stvari ne idu onako kako bismo željeli – rekao je fudbaler Borca koji je, iz razumljivih razloga, želio da ostane anoniman.

Igrači dali maksimum

S druge strane, šef stručnog štaba Željko Vranješ kaže da su igrači dali sve od sebe u Vitezu.

– Igrači su dali sve od sebe i to im se ne može osporiti. Njihov odnos prema igri je zaista na najvišem nivou, a greška je napravljena na startu sezone i da bi se ona popravila, potrebno je dosta vremena i mnogo pametnih ljudi – zaključio je Vranješ.

Press