Slučajnost ne postoji, posebno kada je ljubav u pitanju. Tokom novembra, astrološki sunčani znak je Škorpija – obeležje srodnih duša. Međutim, ovde se ne radi o astrologiji, već o sinhronicitetu.

Sinhronicitet je verovanje da univerzum šalje signale koji nam govore da smo na pravom putu – ili da je možda došlo vreme da promenimo smer.

S obzirom na to da univerzum ne može da nam se direktno obrati, moramo da budemo svesni signala koji su oko nas.

Oni mogu doći u vidu slučajnih sastanaka, članaka ili citata koji se pojavljuju u pravo vreme, pa čak i brojeva ili inicijala.

Jedan od najpoznatijih nizova je 11:11.

Ovaj niz može se pojaviti u velikom broju formi, a može biti i 11, 111, 1111.

Ako ugledate broj 1 koji se ponavlja, to je jasan signal da vam univerzum podešava unutarnji sat za stanje uzbune, ili veliko buđenje.

Ali to nije sve.

Sekvenca 11:11 je u velikoj vezi i sa srodnim dušama.

Kada vidimo ove brojeve, univerzum nam govori da obratimo pažnju na misli i osećanja – da se oslobodimo logičkog dela i pratimo intuiciju i srce.

Sada je trenutak da osećamo pitanja umesto da smišljamo odgovore.

Zaista, ne postoji način da koristimo logiku kada ulazimo u ljubav. Ljubav je nemerljiva. Ona ne može biti objašnjena, i ne postoje pravila kojih se treba pridržavati.

Ljubav je najveća misterija. I dok niko ne može da je vidi, mnogi u nju veruju.

Paradoks ljubavi leži u činjenici da ona može biti najveći poklon, ali i najnapornije putovanje.

Iako svi koristimo tu reč kako bi izrazili naša osećanja, svi je doživljavamo drugačije.

Novembar je 11. mesec, a 11. novembra univerzum se sprema da nam priredi ultimativno kosmičko buđenje.

Ali taj alarm upućen je našem srcu.

Univerzum je cele godine radio iza scena, aktivirao nas je kroz brojna dešavanja i kosmička dešavanja, kako bismo bili izazvani da živimo i volimo što iskrenije je moguće.

U pitanju je bila godina prepuna grešaka i ispravljanja. Posmatranja svih stvari koje nisu radile kako bismo na kraju pronašli sve one koje funkcionišu.

Ljubav nije slepa – ljubav sve vidi i mi je bez pogovora biramo.

Međutim, nijedna ljubavna priča nije velika zato što je laka, a kada stvari postanu naporne, mi pokušavamo sve da objasnimo.

Lako je koristiti logiku umesto intuicije.

Pojedini će misliti da nema ničeg posebnog u astrološkim silama koje su na snazi ove godine. Novembar je samo još jedan mesec i nije nikakva koincidencija da će novi mesec biti 11. dana.

Pored verovanja u ovo, nešto drugo nas zove i govori da se možda ipak dešava nešto veliko. Nešto što ne vidimo. Možda oko nas postoji ceo svet dešavanja i značenja koji postoji van granica našeg poimanja.

A vrlo često se plašimo stvari koje ne razumemo i nemogućnosti da objasnimo stvari koje nam stvaraju najveći nemir.

Nažalost, ljubav nije tema koju možemo da savladamo.

Pojedine životne aspekte čovek može da shvati, možda čak i kontroliše, ali ljubav i dalje ostaje velika enigma.

Sasvim je moguće da slične duše prizivaju jedna drugu i ne postoji objašnjenje za strast i vezu koja postoji među onim retkim srećnim parovima.

Ovog meseca bićemo dočekani u gnezdo sinhroniciteta, u svet u kom se svi delići slagalice polako sklapaju – možda ne savršeno, ali na način na koji je oduvek trebalo.

Univerzum nas navodi da prihvatimo sve aspekte našeg života i srca sa kojima smo ranije vodili bitke – dobijamo dar jasnoće.

Dobijamo sposobnost da se vidimo onakvima kakvi zaista jesmo i život koji želimo da vodimo.

Sada nije trenutak za beg ili smišljanje izgovora, već je potrebno da sednemo i pažljivo slušamo.

Novembar je zaista mesec za srodne duše – bez obzira na to da li smo je upoznali ili ne, ne možemo da ignorišemo signale koje nam univerzum šalje ovaj put.

Samo moramo da odlučimo da li ćemo ih prihvatiti.

24sata