“Kako se islamizirala i ciganizirala Evropa nije posve jasno, ali jest kako se demokratiziraju islamske zemlje. Bespilotnim letjelicama, ubijanjem stotina tisuća djece, ubijanjem njihovih vođa, zgražanjem zapadnih medija nad sastavljanjem sa crnom zemljom jedne škole u Pakistanu”

Hrvatska književnica Vedrana Rudan, koja je 24. avgusta ove godine s tekstom “Odustajem” zvanično završila objavljivanje i pisanje tekstova na svom blogu, objavila je u januaru tekst “Ako godinama širom sveta ubijaš tuđu decu, starce, žene i rušiš im domove, zašto se čudiš kada smrt dođe po tvoje dete?” koji, nakon masakra u Parizu, itekako dobija na značaju i aktuelnosti, te ga stoga objavljujemo u celosti: 

“Život u svijetu u kome živimo normalnom je čovjeku nepodnošljiv. Ogavna, licemjerna interpretacija istine širi se Kuglom poput ebole. Njemačkom trenutno stupaju članovi pokreta “Domoljubni Evropljani protiv islamizacije Zapada.” Skraćeno PEGIDA. To je skupina ljudi koju podržava jedan od osam Nijemaca.

Krenulo je od Dresdena pa prema Kölnu. Nema nikakve dvojbe da će “Domoljubni Evropljani” odomoljubiti čitavu Evropu iako se na njih u domovini Hitlera puca iz moćnog oružja. Kad su marširali Dresdenom pogasila su se svjetla operne kuće Semperoper. Ni u Kölnu nisu bolje prošli. Slavna Katedrala ostala je u mraku.

Da nije tragikomično bilo bi komično. Njemačka otkriva svoje pravo lice. Ona je ksenofobična zemlja puna mržnje prema drugačijima. Treba li bacati drvlje i kamenje na Njemačku koja se ipak gašenjem svjetla bori protiv mržnje? Što reći o Francuskoj u kojoj se tijelo male Romkinje pokopalo na groblju tek kad je to postalo brejkingnjuz? Da priča o mrtvoj romskoj djevojčici nije postala “hit” njeno bi tjelešce bilo bačeno u smeće gdje već leži tko zna koliko mrtvih francuskih cigana.

Ne tako davno čitali smo kako Talijani sa autobusa skidaju “cigane”, ovi navodnici su zaista sprdačina ali aj da budem pristojna, pa su ih deportirali u nepoznato. O mržnji koju svaki “civilizirani” Evropljanin, o Amerima bolje ne govoriti, osjeća prema “islamizaciji” sve je poznato. “Islamisti” su teroristi. U Iraku zato jer nisu imali atomsku bombu ali su je mogli imati. U Iranu zato jer imaju atomsku bombu. U Pakistanu. U Libiji. U Tunisu. U Siriji. U Afganistanu…

Kako se islamizirala i ciganizirala Evropa nije posve jasno, ali jest kako se demokratiziraju islamske zemlje. Bespilotnim letjelicama, ubijanjem stotina tisuća djece, ubijanjem njihovih vođa, zgražanjem zapadnih medija nad sastavljanjem sa crnom zemljom jedne škole u Pakistanu. Svi bismo trebali znati koliko je tom prilikom poginulo djece, ja sam taj broj zaboravila. Nitko od zapadnih novinara ne spominje koliko desetaka tisuća škola su sa “terorističkom” zemljom sastavili američki i evropski “domoljubi” dok su islamske zemlje oslobađali od “terorista” s naglaskom na oslobađanju od nafte.

Evropski, američki, izraelski i ostali “domoljubi”, tko bi ih sve nabrojio, koji nam već desetljećima prodaju tezu kako će nam islamisti teroristi doći glave probudili su u Njemačkoj i Francuskoj čudovište koje iz glava Nijemaca i Francuza nikad i nije izašlo. Mržnja prema drugima i drugačijima ono je što svaka nacija u sebi čuva kao zjenicu oka svog. Moderni svijet odavno se podijelio na naciće koji se danas zovu “domoljubi” i židove koji se danas zovu “islamisti”.

Mogu li ja koja iz dna duše mrzim svaku mržnju i manipulaciju biti sretna jer su, dok su njemačkim ulicama marširale spodobe pune zla, bila ugašena svjetla na jednoj katedrali i jednoj operi? Zašto nas zajebavaju? Da Ameri, da Evropljani, da Izrael, da su svi oni u rat protiv islama krenuli gašenjem svjetla danas ne bi Njemačka ulazila u mrak.

pariz2

Pitam se pitam, ako godinama diljem svijeta ubijaš tuđu djecu, starce, žene, rušiš im domove, moriš ih glađu i žeđu, uništavaš im sva ljudska prava, zašto se čudiš kad smrt dođe po tvoje dijete? “Islamizacija Zapada”, floskula i alibi za zločince kojima još nije dovoljno islamske i ciganske krvi, nije zakucala na vrata Zapada. Ili bar ne onako kako to mi “zapadnjaci” zaslužujemo.

Možda još imamo vremena, možda još nije kasno? Evropa bi morala upaliti sva svjetla i pogledati se u ogledalo. U njemu će vidjeti Hitlera kako se zadovoljno smiješi: “Domoljubi moji, a gdje bi meni bio kraj da sam imao televiziju, internet, bespilotne letjelice, ebolu…”

Gdje bi mu bio kraj? Kome to Nijemci, kome to Zapad prodaju foru da je Hitler mrtav?”

Telegraf.rs / Izvor: Blog Vedrane Rudan