Zbog nečistog mazuta, kojim je snabdjevena prijedorska “Toplana”, proteklih dana Prijedorčani su imali hladne radijatore. Iz “Toplane” poručuju da je nabavljen novi, mazut bez primjesa i da je u Prijedoru .

Ipak, proteklih dana zbog dotrajalog vrelovoda, registrovani su brojni kvarovi na mreži, koje otklanjaju ekipe prijedorske “Toplane”.

– Bilo je havarije, imali smo ogromne probleme, došao je nešto drugačiji mazut nego uobičajeno, tako da se naši gorionici nisu se mogli upaliti na takvu vrstu mazuta. To je bio problem, ali je otklonjen. Dobili smo mazut koji odgovara našim gorionicima i sada je sve u redu. Јa molim naše građane za malo strpljenja, jer je ovo bilo nepredviđeno.
Vi znate da su svi naši cjevovodi jako stari, a ove godine to nam se desilo. Imali smo veliki proboj najprije u Raškovcu, zatim ovdje kod Gimnazije i Ekonomske škole, a evo za vikend je pukao i vrelovod i u Srpskih velikana, tako da već izlazimo na teren da otklanjamo i te kvarove – rekla je Ljiljana Despotović, direktorka “Toplane”.

RTRS