Imajte na umu da često razmišljamo o seksualnoj hemiji kao o nečemu čega ima ili nema. Uglavnom ne damo sebi dovoljno vremena kako bismo saznali da li zaista nečega ima

Zamislite da ste na sastanku sa savršenim muškarcem. On je pametan, sladak, duhovit i zaista izgleda kao vaš tip. Ne možete da opištete svoju sreću sve dok ne dođe do prvog kontakta. A onda? Nema leptirića, nema tog osećaja u stomaku, ničega.

“Hemija je komplikovana”, ističe Bat Šiv, Markus, osnivač centra za žensku seksualnost,  “to ne može biti samo proračun.” Dakle, pošto se to ne može uključiti ili isključiti kao prekidač, može li se barem izazvati neka varnica među vama? Predlažemo vam nekoliko strategija.

Vežbajte zajedno
Ovo je jedan od načina na koji možete poboljšati svoju seksualnu privlačnost. Prilikom vežbanja, srce se ubrzava,povećava se protok krvi i oslobađa se endorfin, hormon sreće. Osim što ćete poboljšati seksualnu energiju, poboljšaćete i imunitet. Predložite mu izlet, planinarenje ili ples.

Zamislite da ga je teško osvojiti
Moć za željenim objektom je veoma jaka, tako da ukoliko je vaš tip fin i uvek dostupan, pokušajte da zamislite danešto postoji između vas. Predložite mu da ode na vikend sa svojim prijateljima, a potom razmišljajte o tome koliko vam nedostaje. Saznajte kada ide na poslovni put, a onda ga obradujte porukama čežnje. Ovo zaista može poboljšati vaš seksualni život, jer ipak uvek želimo ono što nam je nedostupno.

Maštajte
Često se dešava da za vezu birate dobre mladiće, dok vas zapravo uzbuđuju oni loši. Opustite se i prepustite se svojim fantazijama, I ne treba da se osećate krivom zbog toga,  vi ste svojom voljom odabrale da budete intimne sa jednim čovekom, ali vaš um može ponekad i da odluta. U zavisnosti od toga koliko ste otvoreni prema svom partneru, možete podeliti i svoje seksualne fantazije sa njim i čak ubaciti erotski razgovor u krevetu.

Eksperimentišite na različitim lokacijama
Zaboravite na spavaću sobu, već predložite neko neobično mesto za intimno zbližavanje. Pokušajte negde gde nikada niste bili, kao što je zadnji deo bioskopa. Različita mesta mogu izvući različite delove osoba, delove za koje i nisu znali da postoje. Seksolozi predlažu da uvedete u faktor iznenađenja. Kupite karte za seksi šou ili ga odvedite uz latino klub,  prosto učinite sve što odstupa od svakodnevne norme.

Dodajte malo arome
Ono što mnogo zaboravljaju, a to je da je naše najjače čulo zapravo miris. Ako zaista želite da stvorite hemiju, saznajte koji su vaši omiljeni mirisi. Unesite miris u svoje svakodnevne seksualne aktivnosti i videćete koliko ćete se bolje osećati. Ovo takođe može funkcionisati i sa određenom prehrambenim mirisima kao što je sladić ili banana za mnoge žene, a vanila i cimet za većinu muškaraca.

Nastavite da se trudite dok ne uspete
Imajte na umu da često razmišljamo o seksualnoj hemiji kao o nečemu čega ima ili nema. Uglavnom ne damo sebi dovoljno vremena kako bismo saznali da li zaista nečega ima. Na seksualnu hemiju može uticati naše trenutno raspoloženje, ili čak nešto što smo pojeli tog dana. Međutim, ukoliko se to stalno dešava, treba prihvatiti da sa tim muškarcem jednostavno možda nikada nećete postići dobru seksualnu hemiju. Ne treba siliti nešto, ukoliko procenite da toga nema. Verujte svojim instiktima.

Ali, gde se nalazi ta linija između toga da nekome ne date šansu, ili da prosto predugo ostajete sa nekim?Seksolozi predlažu da pokušate najmanje 6 puta, pre nego što potpuno odustanete. Ukoliko ne postoji baš nijedna varnica, vi odlučujete o tome možete li živeti i bez toga ili ćete jednostavno nastaviti dalje.