Dvije osobe su poginula, uključujući i ženu koja se raznijela, tokom akcije hvatanja osumnjičenih za učešće u terorističkim napadima, potvrdila je policija.

U Parizu je u toku akcija hapšenja Abdelhamida Abauda, označenog kao glavnog organizatora terorističkih napada u Parizu. Uhapšeno pet osoba u akciji policije u predgrađu Pariza, javlja Rojters.

AP prenosi da je policija navela da je dvoje osumničenih ubijeno, kao i da se radi o muškarcu i ženi. Treća osoba je navodno bila slučajni prolaznik, ali to još nije potvrđeno.

Francuska policija je tri puta zaustavila “golf” u kojem su se nalazila trojica osumnjičenih za umiješanost u napade u Parizu kada su se poslije napada vraćali u Belgiju, gdje žive. Pronađen telefon za koji se smatra da ga je koristio terorista, prenosi Si-En-En.

Muškarac koji je danas uhapšen tokom policijske racije u sjevernom pariskom predgrađu San Deniju izjavio je da je stan iznajmio dvojici Belgijanaca kako bi učinio uslugu svom prijatelju, “ne znajući da su to teroristi”.

– Јedan prijatelj me je pitao da iznajmim stan njegovim prijateljima na par dana”, rekao je uhapšeni vlasnik stana, u koji je francuska policija rano jutros upala pod sumnjom da se u njemu nalazi “mozak” niza terorističkih napada.

AFP je objavio da su u akciji uhapšene tri osobe.

CNN prenosi da je ubijeno dvoje terorista, kao i da je stradao jedan civil. Јednu osobu je ubila policija snajperom, dok se druga raznijela eksplozivom.

Četiri policajca su povrijeđena. Situacija se polako smiruje, piše većina stranih medija.

Francuski list Le Monde ranije je javio da su najmanje dvije osobe poginule tokom policijske opsade, kao i da je potvrđeno da je meta policije Abdelhamid Abaud.

Operacija u sjevernom delu Pariza Sen Deni traje duže od tri sata. Mediji prenose da je poginula najmanje jedna osoba, a da su ranjena tri policajca. Јoš nije poznata sudbina Abdelhamida Abauda. Neki mediji prenose da je sa njim i Salah Abdesla za kojim je policija raspisala potjernicu poslije napada, kao i neimenovani deveti napadač.

Policija, kako navodi agencija AP, vjeruje da se osumnjičen Abdelhamid Abaud krije u jednom stanu, zajedno sa pet drugih teško naoružanih osoba.

Kako prenose mediji, čule su se najmanje sedam eksplozije tokom akcije. Stanovnicima tog pariskog predgrađa preporučeno je da ostanu u svojim kućama.

Tri kamiona sa oko 100 naoružanih pripadnika specijalnih snaga stiglo je u San Deni, prenosi Gardijan. Policija je potpuno opkolila centralni deo ove pariske četvrti.

AFP javlja da je cilj akcije hapšenje Abdelhamida Abauda, koji je označen kao glavni organizator terorističkih napada u Parizu. Dosad se mislio da se on nalazi u Siriji.

Agencije prenosi da je francuska TV stanica BFM TV objavila da je u akciji ranjeno nekoliko policajaca.

Kako javljaju lokalni mediji, u severnom delu Pariza Sen Deni čula se pucnajva, a veruje se da je reč o pokušaju policije da uhvati osobe koje povezane sa terorističkim napadima u kojima je ubijeno 129 ljudi, a povređeno više od 350.

Televizija BFM TV javlja da policajci hvata devetog bombaša.

Ova televizija je prikazala i amaterski snimak na kojem se čuje pucnjava.

Ranije noćas, izvori iz bezbjednosnih službi, otkrili su da je na kamerama za nadzor uočen i deveti terorista, koji se nalazi u bjekstvu.

Agencije