Promjene u vezi, pogotovo ako je ona duga, uopšte nisu loše. Šta više, one su preko potrebne. Međutim, kada dođe do mijenjanja, potrebno je prihvatiti kako svoju, tako i partnerovu promjenu.

Ipak,  kako bi na što bolji način shvatili šta je ono što treba popraviti, promijeniti ili ostaviti iza sebe, najbolje bi bilo da te lekcije naučite iz propalih prethodnih veza ili brakova.

KOMPLIMENTI

Ne uzimajte ih zdravo za gotovo. Iako mislite da njemu nisu potrebni vaši komplimenti, istina je drugačija. Svi volimo pohvale i vrijedne su doslovno za sve ljude.

PROMJENA

Nije svaka promjena loša, a kako se vi mijenjate, tako će i on. Najbitnije je da prihvatate jedno drugo takvi kakvi u “ovdje i sada” jeste.

TIMSKI RAD

Vi ste sada tim koji sazrijeva zajedno. Nekada će biti teško, ali kad takvo vrijeme dođe, sjetite se da i on pravi kompromise zbog vas.

PRAŠTANJE

Kada se izvini za nešto što je pogrešno uradio i vi mu oprostite, neka to ujedno bude i posljednja rasprava na tu temu. Ako mislite da stalno živite u prošlosti i da se vraćate na stare probleme, budite sigurni da vas to neće dovesti nigdje.

IDEJE

Nemojte da očekujete da će uvijek samo on donositi nove ideje i aktivnosti koje će osvježiti vašu vezu. Budite i vi inovativni i s vremena na vrijeme ga iznenadite nečim novim i zabavnim. Naravno, pod time mislimo i na spavaću sobu.

POTREBE

Ako očekujete da će partner ispuniti ama baš sve vaše potrebe, budite sigurni da neće. Ako to zahtjevate, samo ćete ga otjerati. Niko drugi ne može da bude odgovoran za vašu dobrobit i sreću, osim vas samih. Uostalom, čemu vam služe prijatelji?

Index.hr