Starleta Milica Živanović, poznatija kako Mimi Oro (24), koja je uhapšena zbog sumnje da se bavila elitnom prostitucijom, mogla bi da se izvuče bez kazne ukoliko postupak protiv nje zastari u naredna dva meseca, saznaje „Alo!“ od izvora bliskih istrazi.

Kako navodi naš sagovornik, proces protiv starlete iz Jagodine se nalazi na mrtvoj tački, a ukoliko se ne okonča tokom januara, postupak protiv nje će biti obustvaljen.

– Po naređenju Prekršajnog apelacionog suda, koji je ukinuo prvobitnu presudu, naređeno je da se sasluša nekoliko svedoka koje je predložila policija. Svim tim radnjama, takođe, treba da prisustvuje i Živanovićeva sa svojim advokatom, kako bi se, eventualno, suočila sa njima. Dosada, ona nije dobila nijedan poziv – kaže sagovornik „Alo!“.

Živanovićeva je sa još sedam devojaka uhapšena u decembru prošle godine, a na teret joj se stavlja da se bavila najstarijim zanatom na svetu. U ženskom zatvoru u Požarevcu je bila od 23. decembra do 27. decembra prošle godine i time izdržala polovinu zatvorske kazne od osam dana, na koju je osuđena.

Na slobodi se našla nakon što je Prekršajni apelacioni sud usvojio žalbu njenog advokata na presudu kojom je bila osuđena na osam dana zatvora. Tročlano veće Prekršajnog apelacionog suda je tada utvrdilo postojanje bitnih povreda postupka i donelo odluku o ukidanju i vraćanju predmeta Prekršajnom sudu na novo odlučivanje. Po njihovoj naredbi, postupajući Prekršajni sud u redovnom postupku treba da otkloni bitne povrede na koje je ukazano i da svoju odluku obrazloži valjanom razlozima.

Ukoliko bi starleta, evntualno, bila osuđena na kaznu zatvora, ona ne sme da bude veća od izrečene, a vreme provedeno u zatvoru do ukidanja presude bi joj bilo uračunato u kaznu.

Kako nam je rečeno u Prekršajnom sudu u Beogradu, postupak protiv Mimi Oro može da zastari do januara ako se ne saslušaju svi svedoci, ali se nadaju da još ima vremena za njihovo ispitivanje.

„Ne bavim se prostitucijom“

Živanovićeva je kod sudije za prekršaje negirala da se bavila elitnom prostitucijom. Navodno je sudiju pokušala da ubedi da nije za zatvor i govorila da će je ubiti dečko ako je zatvore. – Nemojte, sudijo, molim vas. Nisam ja za zatvor, vidite kako sam lepa. Nisam prostitutka. Razumite me kao dama – molila je Mimi, ali je sudija ostala neumoljiva i osudila je na osam dana zatvora, preneli su tada mediji. Ona je svojevremeno u jednom intervjuu pričala o prostituciji i tada je rekla da „prostitucija postoji i na estradi, među poznatim ljudima“, i dodala da je i sama dobijala nepristojne ponude.

ALO