Fudbaleri Rudar Prijedora su u Kaknju kod Doboja poraženi (1:2) od ekipe Mladosti što je osmi poraz „rudara“ u tekućem prvenstvu.

Prijedorčani su sjajno otvorili utakmicu, poveli su golom Siniše Radoje u osmom minutu, imali su još nekoliko šansi da možda i riješe utakmicu, ali su onda primili gol u posljednjem minutu prvog poluvremena, te na samom početku drugog dijela igre. Nakon utakmice razočaran rezultatom svoje ekipe bio je i trener Zlatko Jelisavac.

-Mi smo ušli u utakmicu dosta dobro, poveli smo rano, te stvorili dvije-tri izgledne prilike koje nismo iskoristili. Normalno u fudbalu onda dolazi kazna, primamo gol u 47. minutu prvog dijela igre, te na samom početku drugog poluvremena pokazuje da nismo bili psihički stabilni. Drugi gol nas je presjekao i nismo se više mogli posložiti, pokušali smo u finišu sa dvije izmjene da dođemo do pozitivnog rezultata što bi za nas bio i remi, koji bi nas ostavio u borbi za opstanak u ligi. Mladost se pokazala kao dobra ekipa i ja im ovom prilikom čestitam na pobjedi – rekao je Jelisavac.

Ekipa iz Prijedora jedva čeka zimsku pauzu.

-Mi bi bili najsrećniji da nismo ni igrali ova tri kola, da bi smo mogli pristupiti reorganizaciji igračkog kadra, ali šta je tu je. Dok god postoji nada mi ćemo se boriti, odigrali smo dobru utakmicu protiv Mladosti, ali eto tri minuta nismo bili u utakmici, pa smo doživjeli poraz – dodao je Jelisavac.

prijedor24h