Kraj godine nam se polako, ali sigurno, približava i već je vreme da se lagano svode računi. Evo šta vas u narednom periodu očekuje…

Evo šta vas očekuje u ljubavi do kraja godine, Foto: Profimedia.rs

Ovan

Iza vas su glavni testovi koje ste morali da prođete upravo u vezi ljubavi i intimnosti. Niste više toliko u brizi, jer znate šta vam odgovara, a šta ne. Odnosi koji se temelje na poverenju i jakoj pripadnosti proći će sasvim nepovređeno u ovom periodu. Svejedno nikako nemojte odustati od dijaloga i razgovora o svemu šta vas muči ili brine. Osećate se mnogo opuštenije kada je u pitanju bliskost s nekim. Ukoliko ste imali neko razočarenje tokom prošlih meseci tada ste nešta i naučili. Sada se svakako krećete sa više lične vere i mudriji prema napred.

Bik

Jesen vam može doneti novu ljubav, samo je potrebno proširiti svoj krug prijatelja ili poznanika, kao i mesta gde se zabavljate. Možda upravo među tim novim prijateljima ugledate nekoga ko bi vam mogao biti nova simpatija, pa i ljubav. Trajne veze definitivno mogu odlučiti da li će odnos trajati i kakav će zaista biti. Sve shvatate jako duboko i lično pogotovo ono na intimnom planu. To bi moglo biti zbog emocija ili životnih okolnosti. Bilo kako bilo, intimnost i sa kim je deliti je područje koje uzimate vrlo ozbiljno ove jeseni.

Blizanci

Šta se tiče ljubavi i intimnosti ovde se postavlja pitanje koliko ste sami zadovoljni vezom u kojoj jeste. Ukoliko je sve u redu, spremni ste za dogovor o zajedničkom životu, jer želite da napravite jedan korak korak napred. Ukoliko je veza već neko vreme pred preispitivanjem i dvoumljenjem, onda ćete morati ozbiljno da razgovarate. Imate osećaj nezadovoljstva i nedovoljnosti, bilo da je vaš ili partnerov. Poradite na vezi i dajte sebi vremena. Ukoliko ipak ne ide, nije da niste probali. Veze koje sada započnu, moguće je da će samo biti prijateljske i neobavezne.

Rak

Podršku planeta imate i u ljubavnom životu. Ionako teško možete živeti bez toga da znate da vam neko pripada i da ste vi nekome izuzetna osoba. Ukoliko ste u vezi svakako se posvetite partneru, osobi koja vas voli i podržava. Možda ćete u tome biti malo i posesivni, ali partneru bi se to ovaj puta moglo svideti. Ovaj period je vrlo povoljno da proširite krug svojih prijatelja i da među njima pronađete vama interesantnu osobu. Dobra ideja je i da se uključite u neki klub i na taj način spojite ugodno sa korisnim. Sve je bolje nego sedeti, čekati i samo zamišljati romantična događanja, kada ih možete živeti.

Lav

Što se tiče emocionalnog dela života, trebalo bi da budete zadovoljni. Veze koje već neko vreme traju, bez nekih većih problema nastavljaju u svom trajanju. Neki među vama odlučuju se i na zajednički život, pa i brak. Saturn koji utiče i na vaš znak ionako svojim delovanjem traži ozbiljan, tradicionalan pristup bilo čemu. S druge strane, sada vam neće ići neozbiljne ili površne veze u kojima želite samo zadiviti drugu stranu. To vam u narednom periodu neće prolaziti. Stoga ćete morati napraviti pauzu od romantičnih nastojanja, što možda i nije tako loše.

Devica

Ukoliko ste u potrazi za srodnom dušom pred vama je vreme da je i nađete. I to onu pravu osobu o kojoj ste ionako već razmišljali. Jupiter će vam u svemu tome pomoći. Saturn od vas traži pri tome ozbiljnost i predanost. Drugačije neće ići. Dugotrajne veze svakako moraju pokušati da obnove svoje zavete ili obećanja, jer stari način ne donosi ništa dobro, već vas umara, čini sumornima, nezadovoljnima i kritičnima. Sedite sa partnerom i otvoreno razgovarajte o tome šta bi ko od vas i kako bi hteo, i pri tome svakako budite iskreni.

Vaga

Pokušajte odnose u kojima jeste učiniti stabilnijima. Pri tome pokažite svoju poslovnu kooperativnost i razumevanje. Naravno da je potrebno da i druga strana pokaže iskrenu želju i krene u vašem smeru. Ukoliko ste u vezi već nekoliko godina, možda ćete zajedno nešto učiniti za sebe. Kupovina nekretnine ili pokretanje nečega šta vas oboje raduje, svakako je dobar dokaz da ste i dalje jedno uz drugo i to nameravate i ostati. S time vaša ljubav pokazuje da je zrelija i jača nego pre. Ukoliko tražite srodnu dušu, za sada sklopite prijateljstvo koje će se postupno razvijati u nešto više.

Škorpija

Iduće nedelje biće zahtevne prema odnosima u kojima jeste. Ukoliko ste završili neki odnos, dozvolite sebi predah da vidite šta i kao dalje. Ne očekujte tokom ovog perioda nikakvu igru sudbine ili Amorovu strelicu. Ono šta će trajati kreće iz prijateljstva, do prepoznavanja a onda razvijanja dalje međusobne pripadnosti uz neizbežan osećaj sigurnosti i trajanja. Sada nisu moguće nikakve ljubavi na prvi pogled. Mnogi koji su u vezama želeće da ih potvrde ili zajedničkim životom ili povećanjem porodice. Uticaj Jupitera na vaš znak ogledaće se kroz mir pogotovo onima koji su prolazili težak period.

Strelac

Ključna reč za ovaj period a i za vaš znak mogla bi biti – bez preterivanja, molim. Odnos vašeg vladara Jupitera i Saturna mogao bi proizvesti nekoliko nespretnih koraka. Vi ćete želeti jedno, partner će očekivati drugo. Na kraju ste oboje zbunjeni ili razočarani. Lično samopouzdanje i opuštenost da je sve u redu u vezi u kojoj jeste ne znači da treba da se ponašate lenjo i nezainteresirano. Zanemarite romantične sanjarije, koje vam sada ionako ne mogu dati ono šta želite. Slobodni neka uzmu predah i promisle o tome šta istinski žele.

Jarac

Pitanja vaših odnosa kroz one najbliže, dom, decu, porodicu, bitće glavna tema u ovom periodu. Vaša posvećenost poslu i brizi o svim tim stvarima je svakako neupitna. Problem bi se mogao javiti ukoliko zbog brige zaboravite na lepu reč, podršku, slušanje i stvarno provedeno kvalitetno vreme sa partnerom. Partner vas ne optužuje za nebrigu, kako možda pogrešno čujete ili razumete reči koje vam se upućuju, već za emocionalnu distanciranost. Slobodni bi mogli upoznati vrlo zanimljive osobe, a povećava se i mogućnost da je osoba iz strane zemlje, drugog porekla ili običaja.

Vodolija

Šta se tiče ljubavi, susret sa vama zanimljivom osobom u periodu koje je pred vama, nije baš pogodno za romantična događanja. S druge strane ni vi sami niste baš za nešta jako ozbiljno, trajno, barem ne još za sada. Nemojte dozvoliti da vam prošlost upropasti prilike za novi početak ili napredak kroz odnos koji priželjkujete. Ostavite je tamo gde i pripada, u prošlosti. Trajni odnosi svakako će imati mirniji period nego što je bilo u proteklom periodu. I sami ćete biti nešto osećajniji nego inače, pa će vam biti drago i pravo zadovoljstvo imati nekoga uz sebe i na svojoj strani.

Ribe

Saturn vam najavljuje problematično i sumorno raspoloženje koje kvari čak i dobre odnose u kojima jeste. Nemojte očekivati da vas partner stalno podseća na dobre strane neke situacije, daruje vas pozitivom, jer će mu to postati naporno. Prihvatite da svako ima teške momente kada se pita da li sve, a šta se živi, ima neku svrhu, koju vi sada baš i ne vidite. S druge strane od vas se očekuje da dobro razmislite šta ne valja u vezi i da to rešite. Svejedno, pripazite i kako nešto u odnosu rešavate. Slobodnima ne predstoji neka kvalitetna veza, pa radije pričekajte neko vreme.

24sata