Fudbaleri Rudar Prijedor poraženi su na svom terenu od lidera premijerligaškog karavana Slobode iz Tuzle u 17. kolu Premijer lige BiH.

Gradski stadion u Prijedoru. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški). Strijelac: 0:1 Zeba (77). Žuti kartoni: Radoja, Pejić, Jovičić i Milutinovi'(Rudar Prijedor), Mehmedagić (Sloboda).

RUDAR PRIJEDOR: Kozić, Šodić, Burazor, Radoja (od 84. Gavranović), Pekija, Miloš, Milutinović, Jovičić, Pejić, Mrkić (od 81. Arežina), Kunić. Trener: Zlatko Jelisavac.

SLOBODA: Pirić, Škahić, Efendić, Zeba (od 88. Salihović), Ivetić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Ahmetović, Veselinović (od 78. Govedarica), Kiso (od 68. Mehidić). Trener: Husref Musemić.

Fudbaleri Rudar Prijedor poraženi su na svom terenu od lidera premijerligaškog karavana Slobode iz Tuzle u 17. kolu Premijer lige BiH.

Jedini pogodak na utakmici u Prijedoru koja je igrana bez prisustva gledalaca postigao je Zajko Zeba u 77. minutu iz slobodnog udarca sa 19-20 metara. Zeba je majstorski prebacio „živi zid“ tako da je golman „rudara“ Dalibor Kozić ostao kao „ukopan“ i samo pogledom ispratio loptu u mrežu. Gostujući fudbaleri su na taj način krunisali bolju igru i dominaciju na terenu s obzirom da su Prijedorčani, pritisnuti presingom Tuzlaka rijetko prelazili na polovinu igrališta protivnika.

Prije postignutog pojedonosnog gola Tuzlaci su promašili sedam-osam stopostotnih šansi, a najbolju priliku za domaćina imao je Petar Kunić u 43. minutu, izašao je sam pred golmana Kenana Pirića koji je bio uspješniji. Sloboda će poslije ovogkola i dalje ostati na prvom mjestu fudbalske elite BiH, dok „rudari“ ostaju na 13. mjestu sa 16 osvojenih bodova.

prijedor24h